Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský prezident slíbil snížení cla na dovoz automobilů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Čína bude pokračovat v otevírání své ekonomiky a sníží cla na dovoz automobilů a dalšího zboží. Slíbil to čínský prezident Si Ťin-pching. Peking podle něj rovněž zlepší podmínky pro podnikaní zahraničních firem v Číně.

"V letošním roce výrazně snížíme cla na dovoz automobilů. Zároveň zredukujeme cla na některé další produkty," uvedl prezident ve svém projevu na podnikatelské konferenci. Čína v roce 2009 vystřídala na postu největšího automobilového trhu světa Spojené státy. Země je důležitým odbytištěm i pro automobilku Škoda Auto.

Čínský prezident hovořil v době rostoucích obav z obchodní války mezi Spojenými státy a Čínou. Americký prezident Donald Trump nyní kritizuje Čínu za údajné krádeže amerického duševního vlastnictví a hrozí, že uvalí cla na dovoz čínského zboží v hodnotě kolem 150 miliard dolarů (přes tři biliony Kč).

Čínský prezident se v projevu přímo nezmínil o Trumpovi, dotkl se však témat, které jsou předmětem obchodních sporů mezi Washingtonem a Pekingem. Slíbil například, že Peking bude podporovat "normální technologickou výměnu" a také "chránit zákonná vlastnický práva zahraničních společností", píše agentura AP.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Avatar - Hammunasakra
11. 4. 2018 17:17
Re: Cina ma rozum
Ve většině zahraničních investic to dopadlo v pohodě = ve většině privatizace ála Klaus [odkaz]

Je to logický = kde by nějakej Stehlík sebral desítky miliard na investice.

Nerozumim co se pomalu zvedá a musí vyrůstat mezi plevelem. Naší ekonomice se díky multimiliardovejm investicim od Holandska přes Německo po Jižní Koreu a Japonsko daří vynikajícně. Vlastně až moc [odkaz] :-)

11. 4. 2018 14:18
Re: Cina ma rozum
Ony by sem ty firmy prisly i tak, ale za jinych podminek. Napriklad skodovku si stat pohlidal a dopadlo to vyborne. Zbytek se pomalu zveda, ale musi vyrustat mezi plevelem.
Avatar - praděda7
11. 4. 2018 14:00
Re: Donald Trump
Jo kamaráde, D.T není žádné béčko.......... :-!
11. 4. 2018 12:00
Re: Donald Trump
:no: Nejdriv temer zacal jadernou vlaku s Kimem a ted zacal obchodni se svetem na kterou doplatime vsichni i jeho volici v Kuntucky i jeho sympatizanti v SPD.
Avatar - Hammunasakra
11. 4. 2018 10:42
Re: Cina ma rozum
Takže viz já 19:53 = nepochopil >:-[]

Neni to bohužek = je to přesně naopak ;-)

Kam vy lidi na ty ekonomický blbiny chodíte? Kterej zdroj hoaxů vyznáváš? :-)