Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský Qoros v Ženevě ukáže sériový sedan GQ3 a dva koncepty

David Bureš
Diskuze (43)
Představené vozy ukážou budoucnost značky Qoros. Sedan se začne prodávat už letos, koncepty naznačí podobu dalších chystaných modelů.

Pro novou čínsko-izraelskou automobilku Qoros bude letošní ženevský autosalon první velkou autoshow, kde se představí. Svoji premiéru chystá ve velkém stylu, na svém stánku v Ženevě se pochlubí hned třemi automobily.

Dva odhalené koncepty Cross Hybrid a Estate naznačí podobu chystaného kompaktního hatchbacku a kombi. Tvary jejich karoserie navrhl tým okolo designéra Gerta Volkera Hildebranda, který do prosince 2010 pracoval u Mini. Automobilka přiznává, že jsou studie ovlivněny německým designem.

Cross Hybrid použije benzinový motor pohánějící přední kola, zatímco elektromotor bude pohánět kola zadní. Podobně řešený hybridní pohon (byť diesel-elektrický) už nabízí koncern PSA Peugeot-Citroën.

Studie Estate pak má nabídnout velkorysou a všestrannou kabinu, a to díky bohatým možnostem uspořádání sedadel.

Třetím přestaveným vozem bude již dříve ohlášený kompaktní sedan GQ3, který se na čínském trhu začne prodávat ještě letos a v Evropě příští rok. Podobu tohoto modelu Qoros odhalil již v prosinci.

Všechny tři představené vozy jsou postaveny na stejné modulární platformě. Ta podle slov Volkera Steinwaschera, místopředsedy představenstva automobilky Qoros, umožňuje navrhnout nové vozy rychle a účinně. V plánu je mnoho modelů s touto platformou.

Automobilka Qoros vznikla již v roce 2007, založily ji izraelská investiční společnost Israel Corporation a čínský výrobce aut Chery Automobile. Výroba aut bude probíhat v právě budované továrně v Changshu, městě ležícím severozápadně od Šanghaje. Od zahájení prodeje GQ3 chce Qoros uvádět na trh v průměru jeden automobil za šest měsíců.

V plánech je vedle sedanu, kombi a hatchbacku i kompaktní SUV HQ3 Cross. Absolvent designu na univerzitě v Coventry Jamie Barrett pak ve spolupráci s designéry Qorosu navrhl studii sporťáku Flagship, která má naznačovat, kde by tato značka mohla být v roce 2020.

David Bureš
Diskuze (43)
Avatar - 3_diamanty
20. 1. 2013 20:29
Re: Cinsku Koroziu ani ZADARMO!
malo citas priatelu ;-)

skus citat viac mojich prispevkov a pochopis ze sa mylis , navyse ja nepisem stale o jednom a tom istom .... ako ty :yes:
20. 1. 2013 19:41
Re: Cinsku Koroziu ani ZADARMO!
Vzdyt ty taky porad pises to same.
Avatar - Magnetofon
20. 1. 2013 17:58
Re: Cinsku Koroziu ani ZADARMO!
Ty si expert, ze do uplne kazdeho clanku zamontujes Kiu a Hjundaj. :no:
Avatar - 3_diamanty
20. 1. 2013 17:45
Re: Cinsku Koroziu ani ZADARMO!
vieme ze si korejske ani cinske auto nikdy nekupis.... pisat to pod kazdy clanok o korejskom a cinskom aute ma podla teba aj nejaky hlbsi zmysel alebo je toto neustale opakovanie sa ako papagaj tvoj jediny ciel na auto.cz?

nechcem sa hrat na mudreho ..... to v ziadnom pripade ale myslim ze viaceri sme si vsimli ze pises dookola to iste a vidiet ta len pod clankami o korejskych a cinskych autach.... skus sa zamysliet ze ci tvoj prinos ( vylev ) pod tymito clankami niekomu nieco dava... myslim ze nie .... ak ide len o vylievanie si zlosti a frustraciu tak to nie je vhodne miesto... aj pocitac z ktoreho pises je vyrobeny v cine... tak ho vyhod z okna .... no vidis.... a sme doma...

Avatar - Magnetofon
20. 1. 2013 17:30
Cinsku Koroziu ani ZADARMO!
Cinsku koroziu ani zadarmo...

Cinska kopirovacia statna automobilka Chery vytvori umelu znacku Qoros a uz je zrazu cista...a chce vyvazat Cinske auta do EU.
Chery nelegalne okopirovala Daewoo/Chevrolet Matiz a dodnes ma drzost nelegalne kopie "Chery QQ" vyrabat a predavat do krajin kde ma aj samotny GM vyrobne zavody! Tomu sa povie drzost storocia.
(mimochodom vyroba Matizu pre EU prebiehala aj v Rumunsku a Polsku. Dizajn bol navrhnuty Italdesignom/FIAT)

Cinske statne a sukromne automobilky kopiruju nielen Europske auta a potom maju drzost kopie vyvazat do celeho sveta a dokonca aj do oblasti kde sa vyraba original! Chery QQ sa v Europe predava napr. v Albansku.

Samozrejme ked EU automobilka zazaluje Cinsku za kopirovanie...tak Cinsky sud da za pravdu Cinskej kopirovaciej automobilke... proste EU si nevymoze ziadnu ochranu vlastnictva...

A na drzost Cinsky kopirovaci Qoros-Chery sa na sude v Nemecku dozaduje aby Kia nemohla pre svoj model K9 (kopia BMW) pouzivat v EU meno Quoris.. a Chery sud vyhra! No tak tomu sa povie drzost storocia...

Cinske auto si nekupim ani keby bolo super kvalitne a lacne uz len kvoli Cinskemu kopirovaniu a arogancii!
PS: Dufam, ze Saab nedopadne ako MG/Rover, ktoreho sa zmocnili Cinania (SAIC).