Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čisté korejské autobusy míří do Japonska

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Hyundai jako první zahraniční výrobce užitkových vozidel splnil nové japonské emisní standardy.

Hyundai Motor Company představila 25. listopadu letošního roku zcela nový zájezdový autobus řady Universe, čímž uspíšila svůj vstup na japonský trh. Korejská společnost se díky tomuto novému modelu stala prvním zahraničním výrobcem, jehož autobus splňuje přísné japonské požadavky.

Zcela nový Universe je poháněn motorem Powertech, vybaveným systémem na snižování škodlivých plynů. Právě ten umožňuje autobusu vyhovět nejpřísnějším omezením emisí na světě při zachování výkonu 313 kW (425 k) a točivého momentu 1891 Nm.

Hyundai Universe je nyní kromě verzí s 29, 41, 47 a 57 sedadly dostupný i v provedení s 59 místy k sezení. Design exteriéru autobusu byl oproti dosavadním zástupcům modelové řady Universe vylepšen zabudováním ovládání otevírání dveří do předního nárazníku.

Hyundai má v plánu vystavovat nový Universe během Tokio Motor Show v roce 2011. Korejská společnost očekává, že nový zájezdový autobus posílí image Hyundai jako jednoho z předních světových výrobců užitkových vozidel.

Japonská vláda přijala nové dlouhodobé emisní předpisy v září letošního roku. Nové standardy drasticky snížily povolené emisní limity pro NOx a tuhé znečišťující látky o 65 a 63 procent oproti původním limitům. Nové japonské limity odpovídají evropské normě Euro 6, kterou se Evropa chystá zavést během několika let.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
15. 12. 2010 19:46
SUPER
Super... je videt, ze to jde i bez mnoha zvastu... gratulace :yes: :yes: :yes:

Design nic moc, ale to mne nejak netizi.

BRAVO.