Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C3 Picasso dostane facelift

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
Nejmenší MPV Citroënu se jménem slavného malíře Pabla Picassa dostane pro modelový rok 2013 drobné stylistické retuše.

C3 Picasso se vyrábí od roku 2008 pro Evropu ve slovenské Trnavě. Nijak radikálně nezměnilo. Nejmarkantnějším rozdílem je nové logo automobilky s navazujícími chromovanými lištami, které se protáhly až k hlavním světlům. Přední nárazník má lakovaný střed, takže opticky zmohutněl, nechybí ani diody pro denní svícení. Zezadu bychom rozdíly hledali jako pověstnou jehlu v kupce sena, pouze dosud černý plast je alespoň u vozů na firemních fotografiích v barvě vozu.

Právě do nabídky laků přibyly dva odstíny: inkoustová modrá a bílá perleť. Na přání bude čalounění luxusní kůží Mistral Claudia nebo satelitní navigace eMyWay s Bluetooth, USB a AUX konektory. Systém může být také propojen s parkovací kamerou. Nové prvky výbavy představují i samozatmavovací vnitřní zpětné zrcátko, mlhovky, které umí přisvěcovat do zatáček a střešní konzola, opět osvětlená pomocí LED.

Žádnou revoluci nečekejme ani pod kapotou. Citroën dosud neoznámil, na jaké novinky se můžeme těšit, ale velmi pravděpodobná je instalace tříválce 1,2 VTi, který najdeme rovněž v útrobách řad C3 a DS3.

Modernizovaný Citroën C3 Picasso se představí na nadcházejícím autosalonu v Paříži ve splečnosti již avizovaného DS3 Cabrio. Tehdy by měly být známy ceny alespoň v eurech. Prodej se rozjede v úvodu příštího roku. Více informací zatím neznáme.

Nejmenší Picasso se prodává poměrně dobře na to, že jde o příslušníka malých MPV a nikoli klasických malých vozů či nižší střední třídy. Za necelé čtyři roky našlo své majitele už 320,000 kusů.

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
10. 4. 2013 20:09
nový citrouš
Zdravím všechny picassaky. Jsem rád, že se mohu přidat zrovna mezi vás majitele těchto autíček. Je objednán a čekám na něj. Těším se na své první a vlastní nové auto. :-) ;-)
Avatar - 1975ak
20. 9. 2012 09:25
C3 Pikaso
Jeden z mých horkých favoritů, ale nakonec prohrál. Boční dveře klasicky otevírané- nejsou zášupky, a poměrně malý otvor kufru. Nevím proč tak otapecírovaný? A taky cena v automatu za 380
18. 9. 2012 15:52
svetla
Sucasne Picaso sa mi neviem preco paci, ale nechapem co maju vsetky automobilky s tymi svetlami, ze ich tak pretahuju k celnemu sklu.
Avatar - PeterLuk
17. 9. 2012 21:58
Re: škoda
Som sklamaný... Nevyzerá síce zle, ale ani originálne. Kam sa podel plastový zadný nárazník, ktorý tak obdivujem na súčasnej C3 Picasso? Skôr tam mohli dať "späťáky"
a volant z C3ky... Snáď nechcú začať vyrábať DS3 Picasso, keď obyčajnému ubrali na originalite... ;D
Avatar - PeterLuk
17. 9. 2012 21:47
Re: novy logan
Logana porovnávaj s C3 Picasso! Obesiť ťa!