Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën DS2 dorazí v příštím roce

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Francouzská automobilka Citroën hodlá pokračovat v rozšiřování nabídky modelů s označením DS všemi směry v roce 2014 se díky tomu máme dočkat malého hatchbacku DS2.

Citroën uvedl svou první stylovou řadu namířenou proti prémiové konkurenci v roce 2009, kdy uvedl model DS3. O rok později měl premiéru model DS4 a v roce 2011 byla uvedena modelová řada DS5. Loňský rok sice nepřinesl v řadě DS žádný zcela nový model, ale byl představen DS3 Cabrio.

Každý rok se tedy představuje jeden nový zástupce značky Citroën s označením DS. Letos na podzim se podle některých spekulací máme dočkat sériového crossoveru vycházejícího z konceptu Wild Rubis, ale je rovněž možné, že si francouzská automobilka dá s řadou DS menší oddech a bude se plně soustředit na rozjetí prodeje nového C4 Picasso a představení Grand C4 Picasso.

V každém případě hodlá Citroën pokračovat v rozšiřování palety modelů DS a kromě crossoveru stojícího v hierarchii nad DS5 se máme podle Auto Plus dočkat i malého DS2, jehož premiéra se má uskutečnit příští rok na autosalonu v Paříži.

Citroën DS2 má představovat malý pětidveřový hatchback, sdílející techniku s Peugeotem 208. Design tohoto modelu má vycházet z dvojice konceptů Revolte a Survolt z let 2009 a 2010, odkazujících svými liniemi na klasický 2CV.

Pod kapotou DS2 mají pracovat motory s výkony od 66 kW od 114 kW, které budou stejné nebo odvozené od současných pohonných jednotek Peugeotu 208.

Zákazníky do showroomů pak má kromě líbivého exteriéru a interiéru DS2 přilákat i široká možnost individualizace podobně jako například u Opelu Adam nebo Fiatu 500.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - abacus
15. 6. 2013 06:26
Re: Hlavně jestli to designer přežil,
Ona tá rada DS, už nie je koncipovaná pre európana ako skôr pre ázijca. Presnejšie pre Čínu. Takže európan s vkusom toto „neprežuje“.
Bolo to tu písané, ale myslím, že to nebolo vystihnuté dosť presne. Koncern PSA sa znaží vytvoriť rad DS ako novú značku koncernu. To znamená Citroen, Peugeot a DS. Rad DS má byť niečo ako Lexus od Toyoty, prípadne akási obdoba Fiat-u vytvoriť samostatnú modelovú radu 500. Keďže samotná automobilka si uvedomuje, že európsky zákazník nikdy nebude vnímať rad DS ako niečo "viac", ale bude to vnímať „len“ ako akýsi ďalší model Citroenu, jeho zrak sa upriamil na nové trhy, kde si môže budovať nový imidž. A tými novými trhmi je Ázia, hlavne Čína. Preto nové modely (koncepty) radu DS vyzerajú, tak ako vyzerajú. :-)
Avatar - Ham.
15. 6. 2013 00:06
Hlavně jestli to designer přežil,
tohle vyplodit bez smrtelné dávky halucinogenů dost dobře nejde. >:-[]
14. 6. 2013 20:39
Fuj
Pěkně hnusné auto
Avatar - PeterLuk
14. 6. 2013 13:26
Aký oddych?
Ak nepredstavia "DS5 Aircross" tak DS9. ;-)