Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën láká na nový model – bude to sériové SUV Wild Rubis?

David Bureš
Diskuze (0)
První fotografie nového automobilu ukazuje jeho zadní světlo. To naznačuje, že se můžeme těšit na sériové SUV divize DS.

Citroën rozšiřuje na čínském trhu nabídku prémiové řady DS. Do prodeje se tu nedávno dostal kompaktní sedan DS 5LS, vedle toho se pracuje na SUV. Jeho sériová verze se s největší pravděpodobností ukazuje na první fotografii.

Francouzský výrobce zveřejnil fotografii chystaného automobilu, který bude představen na blížícím se autosalonu v Pekingu. Fotografie zachycuje koncové světlo auta, jehož tvar je takřka shodný se světlem z loňského konceptu Wild Rubis. Z toho vyplývá, že chystaný vůz bude sériovou verzí tohoto konceptu. Citroën navíc již dříve odhlásil, že chystané SUV představí v letošním roce.

Plánované SUV bude designově i technicky vycházet z konceptu Wild Rubis. Ten je dlouhý 4,7 metru, široký 1,95 metru a široký 1,59 metru, jeho rozvor činí 2,9 metru. Svými rozměry se tak přibližuje Volkswagenu Touareg. V útrobách francouzského konceptu se pak skrývá upravená platforma z modelu DS5.

Spory se zatím vedou o jméno chystaného modelu. Nejčastěji se skloňuje označení DSX7, spekulovalo se ale také o názvu DSX.

Nové SUV bude tak jako DS 5LS primárně určeno pro Čínu. Loni nejprve hlavní designér divize DS Thierry Metroz ohlásil, že díky pozitivnímu ohlasu zákazníků se s prodejem SUV počítá také v Evropě, později ale sám šéf automobilky Frederic Banzet tuto informaci dementoval. Vlastní verzi auta každopádně chystá také Peugeot, s názvem 6008.

Letošní ročník pekingského autosalonu startuje 20. dubna a potrvá až do 29. dubna. Vedle nového auta na svém pekingském stánku Citroën představí také koncept DS 5LS R naznačující příchod rychlé verze odvozené od sedanu DS 5LS.

David Bureš
Diskuze (0)