Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroen Survolt na trati Le Mans Classic

Dariusz Szynder
Diskuze (4)
Během víkendové soutěže Le Mans Classic se představil také koncept coupé s elektrickým pohonem Citroën Survolt.

Citroën Survolt si o víkendu odkroužil své první okruhové kilometry. Automobil s plně elektrickým pohonem se představil na 24hodinovce klasických vozů Le Mans Classic. Za jeho volantem usedla Vanina Ickx, jejímž otcem není nikdo jiný než slavný belgický pilot formule 1 Jacky Ickx.

„Jsem velmi hrdá, že se mohu účastnit takto jedinečného projektu. Na dráze jsem si jízdu skutečně užila. Je to opravdové soutěžní auto s velmi slibným potenciálem do budoucna,“ chválila Citroën Survolt Vanina Ickx.

Pohon Citroënu Survolt zajišťují dva elektromotory o výkonu 220 kW, které dovolují autu zrychlit z 0 na 100 km/h pod pět sekund a uhánět maximální rychlostí 260 km/h. Dvě 140kg baterie umožňují dojezd až 200 km. Po připojení ke speciální dobíjecí síti lze baterie dobít během 2 hodin, nabíjení přes standardní 220V sít pak trvá 10 hodin.

Akce měla představit Citroën jako průkopníka v používání moderních technologii v motoristickém sportu. Design konceptu Survolt zase ukazuje stylistické trendy, kterými se budou řídit příští modely značky Citroën.

Vedle konceptu Citroën Survolt kroužilo po okruhu v Le Mans také coupé GTbyCITROËN a několik exemplářů malého DS3.

Dariusz Szynder
Diskuze (4)
Avatar - gld
14. 7. 2010 16:00
Re: BMW
celá predná časť si z dizajnového hľadiska zaslúži pochvalu...maska má nápad, svetlá nenudia...obrovská škoda že tento dizajnový jazyk neimplementovali do novej c3..dnes som šiel okolo predajne citroenu a keď som videl základnú c3 na plechoch a bez "racing" masky tak ma skoro seklo..nudááá ;-\

k technike sa nevyjadrujem..čísla vyzerajú pekne ale prototyp v takejto podobe by stál 6-ciferné euro číslo takže- kým nevidím v sériovej výrobe, neverím ;-)
14. 7. 2010 15:52
BMW
Vyzera podobne ako BMW Vision