Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën zveřejnil první foto interiéru DS 6WR

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (24)
U příležitosti druhého výročí působení značky DS v Číně odhalila francouzská automobilka prostřednictvím fotografií interiér svého nového SUV.

Premiéra DS 6WR, vycházejícího z loňského konceptu Wild Rubis, se odehrála na letošním jarním autosalonu v Pekingu, ale teprve nyní nabízí Citroën možnost nahlédnout do interiéru této novinky.

Prozatím jsou k dispozici snímky, na nichž je zachycena je část prostoru pro řidiče a předního spolujezdce. Zde se Citroën s ohledem na čínský trh, kam DS 6WR míří primárně, rozhodl příliš neexperimentovat a provedení palubní desky a středové konzoly ve srovnání s evropským DS5 poměrně konzervativní.

Velký důraz je kladen na výběr materiálů čalounění a obložení interiéru. Dva odstíny kůže použité na výplně dveří, palubní desku a sedadla, na nichž je pro značku DS již tradiční vzor, doplňují prvky z leštěného hliníku. Vedle použitých materiálů a jejich zpracování zaujme i velký dotykový displej, slušný počet tlačítek a otočný ovladač elektronického systému Grip Control.

Jak bylo uvedeno již dříve je DS 6WR při rozvoru náprav 2,73 m dlouhý 4,55 m, široký 1,86 m a vysoký 1,61 m. Poháněna budou výhradně kola přední nápravy, která mají přes šestistupňovou automatickou převodovku roztáčet twin-scroll turbodmychadlem přeplňované benzinové motory e-THP 160 a THP 200.

Prodej DS 6WR na čínském trhu, kde má značka DS v současnosti síť šedesáti showroomu, se má rozběhnout již v září, zatímco uvedení tohoto modelu na další trhy není stále jisté.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (24)
Avatar - Martin911Turbo
3. 7. 2014 12:33
Re: Je asi nová doba
>:D >:D >:D PSA nemá v Evropě co dělat, opět joke měsíce
Avatar - Martin911Turbo
3. 7. 2014 12:32
Re: Je asi nová doba
Tak dlouho jsem se už fakt nesmál jak u tohoto příspěvku
I klasický citroen interiér poráží naši Škodu a VW na všech frontách a v řadě DS může Škoda a VW jen brečet
Spolehlivost DS3 v s třeba Mini Cooper hraje velké plus pro citroen a mínus pro Mini
Čínský trh je náročný trh, kolikrát je ťaman mnohem horší než pupkatej němčour v salónu Mercesedu v dojčlandu, takže zase posuzuješ nesmyslné
Kdo dnes neprodává v Číně jako by nebyl a luxusní limuzíny, GT a SUV prodaný v číně zachraňují německou D3
Avatar - maros
3. 7. 2014 09:35
Re: Je asi nová doba
Tak, PSA nemá v evropě co dělat,.. tady nemají nejmenší šanci. Bojím se, že je brzo kopnou do sedacích svalů i v Číně. Jen co odhalí, co to jsou za popelnice.
Avatar - maros
3. 7. 2014 09:33
Re: Je asi nová doba
Tak Citroen dokáže kvalitou konkurovat tak akorát té Číně, možná tak trošku americké produkci, hlavně v interiéru.

Ať si ty šmejdy prodávají kde chcou, ale proč musí prudit i v evropě ! Tady je spousta jiných, lepších značek. 8-s
Avatar - maros
3. 7. 2014 09:26
Re: PSA by to už mělo zabalit
>:D :yes: uvedl si se dobře, že jsi právě ten z té internetové diskuze. Protože jsi jediný, který k tématu neřekl zhola nic ;-\