Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Civic Tourer Type S: Honda plánuje sportovní kombík

Michal Fokt
Diskuze (142)
Chystané kombi Honda Civic Tourer nebude jen stěhovák s obřím kufrem, ale počítá se i s řidičskými emocemi.

Až se zkraje příštího roku začne prodávat kombík Honda Civic Tourer, jehož produkční verze debutuje v září na frankfurtském autosalonu, bude vybavena stejnou paletou motorů a výbav, jako současný Civic 5D, tedy benziňáky 1,34 a 1,8 l a diesely 1,6 a 2,2 l. Současně nabídne údajně s komfortním náskokem největší zavazadlový prostor v kompaktní třídě, zabalený ve velmi atraktivním kabátě, aniž by se musel uchylovat k extrémnímu nárůstu zadního převisu, už výchozí Civic 5D má totiž největší zavazadlový prostor mezi hatchbacky nižší střední třídy.

Ale Civic Tourer by neměl být jen novým snem českých chalupářů, Japonci prý myslí i na tu část své klientely, která ráda sešlápne plynový pedál až k podlaze. Zatímco u hatchbacku bude top motorizací verze Type R s dvoulitrovým turbomotorem s výkonem přes 300 koní, v případě Toureru půjde o civilnější verzi Type S. Měla by dostat agresivní bodykit inspirovaný Type R, snížený sportovní podvozek s rozšířeným rozchodem kol a další obvyklé úpravy.

Zatím není známo, jaký bude mít motor, takže můžeme spekulovat o vcelku široké škále od "odtuněné" 2.0 Turbo z CTR, přes 180koňový dieselový 2.2 i-DTEC, případně spekulovaný vyvíjený naftový 1.6 i-DTEC BiTurbo/170 k. Není ovšem vyloučena ani prozaičtější varianta, že půjde o sportovní verzi výbavy a nabízena bude, stejně jako v případě třídveřáku Civic minulé generace se stávajícími motory s výjimkou nejslabšího benziňáku.

Časový harmonogram uvedení Civicu Tourer Type S do prodeje není znám, ale moudřejší bychom mohli být už v září ve Frankfurtu nebo v březnu 2014 v Ženevě. Pokud ovšem bude mít něco společného s Type R, pak to dříve než v roce 2015 nebude.

Michal Fokt
Diskuze (142)
Avatar - Ham.
28. 6. 2013 00:05
Re: Honda
2012
[odkaz]
1996
[odkaz]
27. 6. 2013 11:21
Re: Honda
Perfektně shrnuto, souhlas..... :yes:
Avatar - King
27. 6. 2013 10:21
Re: Honda
Zajímavá čísla, kde jsi to vyšťoural?
Avatar - King
27. 6. 2013 10:20
Re: Nadhera
Stačilo prostě říct, že se ti nelíbí. >:D
Avatar - King
27. 6. 2013 10:18
Re: Nadhera
Osobitě dokonalý monolit má být ta IV. nebo V. generace? Čtvrtá byla ještě z éry, kdy všechny hranaté japonské kompakty vypadaly prakticky stejně a spolehlivě jsi je odlišil až podle loga. Civic 5. byl téměř dvojčetem Mitsubishi Colt, těžko říci, kdo komu ukradl plány a v té době byl daleko osobitější kupříkladu takový Nissan Sunny, jenž se ničemu jinému v té době ani později nepodobal.

Osobitý monolit, který si na nic nehraje a je přísně podřízen aerodynamice, je právě aktuální 9G, které pochválit nemůžeš. A ještě osobitější byla generace minulá. Nevím, jaké okázalé výstřednosti a cingrlátka máš na mysli, ale třeba to tvoje nenáviděné plexi na přídi neměl Civic zdaleka jako první, navíc to z něj individualitu nedělalo, po jeho odstranění nebyl o nic méně výrazný. ;-)