Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Clarkson a spol. otestovali praktičnost SUV se smečkou psů. Výsledek baví!

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
Minulý týden se protagonisté automobilového show The Grand Tour pustili do netradičního testu SUV. Vyzkoušeli, jak praktické jsou, když doma máte hromadu velkých roztomilých chlupáčů.

Nemyslete si, že Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May sáhli po nějakých pracantech. K testu posloužili Porsche Macan Turbo, Range Rover Velar a Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Ani v jednom případě nejde o velké SUV, o to více bylo zajímavější sledovat, jak se jednotlivé vozy s nástrahami v podobě čtyřnohých mazlíčků poperou.

Z tvůrců úspěšné automobilové show The Grand Tour musely mít automobilky radost. Do kufru se totiž snažili vyskládat co možná nejvíce novofundlanďanů, přičemž každý z nich váží něco mezi šedesáti a sedmdesáti kilogramy.

Kromě nedostatečné poslušnosti zvířat pramení z testu ještě jedno ponaučení. Nepočítejte s tím, že velkého psa zavřete do kufru s elektrickým ovládáním víka zavazadelníku. V případě překážky se totiž nezavře zcela, což je u velkých chlupáčů značná překážka.

Většina řidičů převáží domácí mazlíčky i nadále na zadní lavici, čalounění sedaček chrání nejrůznějšími přikrývkami. Možná by se Clarkson s parťáky mohl příště inspirovat u Nissanu, který pro motoristy-pejskaře dokonce připravil koncept X-Trail 4Dog.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
14. 2. 2018 11:23
Re: výsledek
Viac ako nakladanie psov mna osobne prekvapil zalostny vysledok pohonu tychto aut. Dve z troch (alfa stelvio a porsche macan) po par smykoch v piesku prepli do nudzoveho modu a okruh dokoncili rychlostou chodze! To akoze na keru onu mi je taky system, s ktorym sa musim bat zahrabat v piesku kolesami?

OK, beriem ze oni tam predtym uz asi odjazdili par kol (bolo vidno stopy po pneumatikach), ale aj tak. Myslim ze ten system by mal byt odolnejsi. Vlastne len ten Velar to prezil so ctou.

Otazne ako by dalsiu cast prezila ta Alfa (lol, 500-konove suv bez moznosti mat tazne zariadenie? talianom vazne "ide" karta!), ale Macan tam tiez pohorel. Ze sa mu letne na trave smykaju, to je logicke. Ale preco iba predok, a zadne kolesa stoja? To snad aj prvy haldex zvladal lepsie...
14. 2. 2018 10:37
Re: výsledek
A co? Ti co si je kupuji, je chteji a ti co je nechteji si je nekoupi.
14. 2. 2018 06:39
Re: výsledek
To vis jako vzdy kritizuji tady lidi, co nemeli velka SUV, jen primeske podrztasky nebo Q7 a pod, ale velka SUVktera si poradi i s terenem jsou. Ja jich mel hned nekolik, uz at uz SUV, Pravych Offroadu ci pick upu. JInak u nas v RX450h prevazime nekdy i 3 psi v pohode a elektrika se zavre :-) navic plno lidi mazlicky prevazi v bednach. Jinak ja s SUV projel vzdy vse, co sem chtel, a to nejezdim nejake obyc polnacky, ziju v horach a jezdim se psama dosti do terenu, abych se dostal jinam nez se bezne jezdi, jelikoz chci mit od lidi klid :-) takze tady ty keci lidi jdou jednim uchem dovnitr a pak ven.
Avatar - white label
13. 2. 2018 22:34
Re: výsledek
Snad těmi "velkými SUV" nemyslíš Macan a Stelvio. Když budu chtít auto s kufrem pro většího psa, tak si jednak vyberu větší SUV, ale hlavně si vyberu něco s kolmými pátými dveřmi, což právě rozhodně není případ Macanu ani Stelvia, a nakonec ani Velaru...
Takhle nějak vypadá auto s ideálním kufrem ala psí bouda pro maxipsa Fíka:
[odkaz]
případně:
[odkaz]

13. 2. 2018 22:00
Re: výsledek
Dominic Cooper, Dynamo, Michael Ball, Alfie Boe, Luke Evans, Hugh Bonneville, Kevin Pietersen... To je takový výběr, pak tam byl ještě třebas profi boxer a wrestler (abych nekřivdil, právě tento díl byl vynikající). Člověk se aspoň vzdělá v anglo-amerických reáliích.
Tak Luka Evanse mám škrtnout, je to oblíbenec mé dcery.