Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ClimaGuard je obří pytel na auto, které uchrání i před povodněmi

Ondřej Mára
Diskuze (3)

S povodněmi se nedá moc účinně bojovat, přesto lze alespoň minimalizovat jejich následky.

Když přijde velká voda, je zle. A platí to nejen pro nemovitosti, ale také pro automobily, které delší kontakt s vodou nesnášejí zrovna dobře. Jakmile se voda dostane do kabiny, můžete si být jistí, že se časem nevyhnete problémům s korozí, elektrickými rozvody, atd. Není zkrátka náhodou, že většina vytopených aut je nakonec pojišťovnou odepsaná.

V současnosti už ale existuje hned několik způsobů, jak riziko ztráty automobilu, ale i dalších věcí, přinejmenším výrazně minimalizovat.  Jedním z nich je přitom i americký ClimaGuard.

Za tímto obrovským voděvzdorným pytlem (nejen) na auto stojí Rahel Abraham, inženýrka žijící v Texasu, která sama v roce 2017 přišla o automobil právě kvůli velké vodě. Rozhodla se proto spojit své vědomosti v oblasti chemie a životního prostředí, zkoušela různé materiály i střihy a výsledkem se stal právě ClimaGuard.

Obrovský ochranný vak je vyroben z materiálu využívaného i v armádě, složený se snadno vejde do kufru a jeho přípravu venku i v garáži zvládne jen jedna osoba, což je výrazný výhoda oproti podobným výrobkům na trhu.

Video se připravuje ...

Zajímavostí přitom je, že k uzavírání ClimaGuard se používá zip. Ten samotný by nejspíš k zastavení vody nestačil, díky jeho specifickému umístění v horní části ale auto začne v ClimaGuard plavat a voda se tak údajně nedostane dovnitř.

ClimaGuard přitom nemusí chránit před velkou vodou jen automobil – lze do něj umístit i nábytek nebo vybavení domácnosti. Po obvodu jsou navíc připraveny popruhy pro zajištění, díky kterým auto ani vybavení domácnosti neuplavou. Při ceně okolo 400 dolarů (cca 8.700 Kč) jde navíc o poměrně dostupnou „pojistku“ před škodami, které umí povodně napáchat.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

21. 9. 2021 18:23
Pani inzenirka
Ale pani inzenirka je vcelku v pohode :)
21. 9. 2021 18:02
Nic pro mě
Raději si ho pojistím než ztrácet čas timto. Navíc si myslím že je to při pořádný povodni stejně k ničemu.
21. 9. 2021 13:46
Je super na čem všem se dá vydělat
Asi bych auto do tohodle jen tak preventivně každý den nebalil. A pokud by začalo hodně pršet, místo pracného balení bych radši přeparkoval někam výše. Ale třeba na to koukám moc zjednodušeně.