Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Co bude dál s Maserati? Fiat Chrysler se vyjádřil k dalším fůzím a prodejům

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Italsko-americký koncern Fiat Chrysler Automobiles je otevřen možné spolupráci nebo i sloučení s jinou automobilkou nebo koncernem.

Italsko-americký koncern Fiat Chrysler Automobiles se v nedávné minulosti již několikrát pokoušel o spojení s některým z konkurenčních koncernů. V roce 2017 se objevily neoficiální zprávy o spolupráci s Hyundai Motor Group a v loňském roce se pak spekulovalo o možnosti, že se jihokorejská společnost snaží získat většinový podíl v koncernu FCA.

Video se připravuje ...

Nový šéf koncernu Fiat Chrysler Automobiles, Mike Manley, který na této pozici nahradil loni zesnulého Sergia Marchionneho, v rozhovoru pro agenturu Reuters uvedl, že jeho společnost má před sebou silnou a nezávislou budoucnost, ale nebrání se spolupráci nebo fúzím, které ji ještě více posílí.

Vedle tohoto vyjádření reagoval Mike Manley i na spekulace, které se v poslední době týkají značky Maserati a jejího údajně zvažovaného prodeje čínskému Geely Automobile Holdings Limited. Podle jeho slov není v současnosti tato značka na prodej a má před sebou jasnou budoucnost pod křídly koncernu FCA.

Do roku 2022 chce Maserati kompletně proměnit svoje portfolio, prostřednictvím nových modelů, nových generací stávajících aut nebo faceliftů. Všechny vozy mají být elektrifikované s tím, že se počítá s osmi plug-in hybridními verzemi modelů a čtyřmi čistě elektrickými variantami. Novinkou v nabídce značky má být elektrický sportovní model Alfieri a také SUV segmentu D, tedy menší než dnešní Levante.

V souvislosti se zmíněnými fúzemi se pak v poslední době nejčastěji spekuluje o větším propojení mezi italskou-americkým FCA a francouzským PSA. Zástupci těchto dvou koncernů v podobě značek Fiat, Citroën a Peugeot dlouhodobě spolupracují na vývoji a výrobě lehkých užitkových automobilů. Tato spolupráce má pokračovat i nadále, ale k možnému těsnějšímu propojení koncernů se Mike Manley nevyjadřoval.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
13. 3. 2019 16:14
tak to maju co robit
8 plugin hybridov a 4 elektromobily? .. a to akoze kedy chcu stihnut? to je plan do roku 2143? .... lebo skor to urcite tymto sucasnym tempom lazo plazo ( aneb 1 nova seriovka raz za 8 rokov ) nestihnu .... nie je sanca.... to uz aj alfa skor spravi autonomne miniauto na vodik ...