Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Co byla nakonec plánovaná bomba od Tesly? Bomba to fakt... Není!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (23)
Tesla na tento týden ohlásila představení blíže nespecifikované novinky. Čekali jsme hodně, nedostali jsme ale vlastně skoro vůbec nic.

Tesla pokračuje ve své cestě za plně automaticky řízenými vozidly. Prozatím posledním krokem je hardware pro plně robotické řízení, který je podle americké stupnice na úrovni 5, které se má dostat do všech vozidel značky. A to je prosím to překvapení, ta bomba!

Podle oficiálních tiskových materiálů jsou již nyní ve výrobě vozidla Model S a Model X, která jsou jím vybavena a zákazníci si je tedy již dnes mohou objednávat.

Zájemci o Model 3, jehož výroba se má rozběhnout v příštím roce s ním pak mají rovněž počítat, i když je možné, že při rychlosti vývoji elektroniky bude tento elektromobil rovnou vybaven některou z dalších generací.

Hardware pro plně robotické řízení zahrnuje ve své nejnovější podobě osm kamer, dvanáct ultrazvukových senzorů, radar a systém Tesla Vision, který je vlastně centrální řídící jednotkou využívající technologii společnosti nVidia.

Kamery, jimiž budou elektromobily nově vybaveny, mají systému poskytovat 360stupňové zobrazení okolí vozu s dosahem do vzdálenosti až 250 metrů. Ultrazvukové senzory pak mají schopny s dvojnásobným dosahem oproti předchozí generaci detekovat tvrdé i měkké objekty. Radar si má vedle mlhy, deště a prachu poradit dokonce i s vpředu jedoucím automobilem a sledovat prostor až před ním.

Palubní počítač, který celý systém využívá k řízení vozu má 40krát vyšší výkon než jeho předchůdce, ale i přesto Elon Musk uvedl, že cesta k plně autonomnímu vozidlu schopnému jízdy bez zásahu řidiče v jakékoliv situaci je ještě dlouhá a to i díky změnám, které je nutné vyřešit v souvislosti s legislativou.

Nicméně do konce příštího roku chce Musk demonstrovat schopnosti současného provedení Autopilota během jízdy z Los Angeles do New Yorku napříč Spojenými státy americkými.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (23)
24. 10. 2016 11:38
Raději chodit pěšky,
než mít auto s "autopilotem". Každý, kdo se dostal do kontaktu s IT ví, že neexistuje program, ve kterém by nebyla chyba. Když už se mám v autě zabít, ať je to aspoň mojí vinou. A ne proto, že se uhrovitý programátor po tripu spletl v desetinné čárce. Stop automatizaci v oblastech, kde ji nikdo nepotřebuje! Jestli se chce někdo přesouvat z bodu A do bodu B, aniž by se musel věnovat jízdě, může to udělat vlakem, busem, letadlem... Nemusí si kvůli tomu kupovat auto. Stejně nechápu hrdinství lidí typu Muska. Až se jeho systém rozšíří, zákonitě dojde k navýšení počtu nehod (i fatálních) vozů s autopilotem. A američtí právníci ho pak sežerou. Jedině, že by Musk byl android a měl to rozkazem od řídícího počítače. >:D
21. 10. 2016 18:02
Re: je to vyznamny krok
Ok beriem späť. Včera Nvidia oficialne potrvrdila že sa jedná o PX2.

[odkaz]
21. 10. 2016 09:40
Re: je to vyznamny krok
PX je nabizeno ve trech variantach, a samozrejme kazda z variant je jinak vykonna a, nejlevnejsi verze nenese zadny MXM modul a jeji vypocetni vykon spoleha pouze na jeden Denver, je vhodna vpodstate jen pro autonomni parkovani, u te nejvyssi konfigurace kde jsou 2x Denver a 2x MXM modul (kde je vse jeste zdvojene, tedy tan samej system je tam jeste jednou jako zaloha) se uvadi primo ve specifikacich Nvidie hodnota 24 DL TOPS

co se kodu tyce, prilis mnoho shodnych znaku ktere ukazovala Nvidia v DTf Self-Driving Cars a ADAS jiz loni na CES, takze Tesla zrejme dost casti techto systemu vyuzila
21. 10. 2016 06:13
Bomba?
Myslím, že takový autopilot je významná novinka.
Obzvlášť když renomovaní výrobci kvůli tomu odsunují představení svých novinek.., např:

''Audi má ke zpoždění auta (A8) podle Autocaru několik důvodů, ovšem tím nejzásadnějším je, že luxusní značka koncernu Volkswagen chce do svého topmodelu vůbec poprvé zakomponovat prvky autonomního řízení. ''

[odkaz]

Tesle zdar
20. 10. 2016 17:39
Re: Pro místní DÍZLPRASEČÍ STÁDEČKO
jj
SOUDRUZI DÍZLPRASÍCI, ABY BYLO JASNO a ŽÁDNÁ AUTOFABULACE VOFLEKPŘIPOSRR SOUDRUHŮ ;-)

NOVÝ TESLA AUTOPILOT verze 8.0 už NEobsahuje izraelský čip Mobileye [odkaz] ale OBSAHUJE americký čip NVIDIA [odkaz] [odkaz] [odkaz] a takhle skvěle to jezdí [odkaz] SOUDRUZI ;-)
>:D
>:D >:D
>:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes: