Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Co se v USA dělá s nelegálními (automobilovými) přistěhovalci

Michal Fokt
Diskuze (30)
Američtí celníci mají moc pěkné video, jehož cílem je odradit zájemce o individuální dovoz neschváleného vozu. Exemplárně potrestaný Defender ovšem vzdoroval dlouho...

Kvůli rozdílným požadavkům jednotlivých zemí zejména na bezpečnost ani zdaleka neplatí, že v USA může jezdit jakékoli auto z vyspělých evropských zemí. A teď není řeč o Dacii nebo Ladě, zákaz vstupu mělo třeba Pagani Zonda, utrum má teď Lotus Elise i Exige a totéž platí i o obstarožním Land Roveru Defender.

Dovoz aut, nesplňujících současné regule, je možný až u vozů starších 25 let a federálové se nenechají opít rohlíkem a takové auto důkladně prověří. A tak narazili i na jednoho Land Rovera Defender, u něhož zájemce o jeho dovoz do USA zfalšoval informace o roku výroby. Na podvůdek se ale přišlo, auto celníci zabavili a dali ho na hraní příslušné mechanizaci vrakoviště.

Na rámu postavený Def statečně vzdoroval, i po několika těžkých zásazích stále vypadal jako provozuschopný kabriolet, nakonec ale hrubé násilí slavilo svůj triumf. Z toho plyne ponaučení - s Amíky nejsou žádné špásy, tak snad ani nezkoušejte svůj milovaný vůz propašovat, je velká šance, že se mu stane to samé.

Stanovisko automobilky Land Rover: Importéři nás bedlivě sledují a dovozce vozů Jaguar a Land Rover poukazuje na to, že automobilka přestala oficiálně dovážet Defendery do USA před více než 15 lety, nicméně jejich stálá obliba u zákazníků vede k tomu, že si ještě nyní nechávají třetími stranami vozy z Evropy upravovat tak, aby vyhovovala americké legislativě a legální (zjevně ne tak úplně vždy legální) cestou individuálně dovážet. Samotná automobilka Land Rover se na tom ovšem nijak nepodílí.

Michal Fokt
Diskuze (30)
Avatar - flyboyeda
28. 8. 2013 20:47
plýtvání přírodními zdroji
za cenu dodržování zákona , tenhle systém Svět zničí
28. 8. 2013 10:41
Re: Hezký
Tak zrovna Defender je celkem kultovní vozítko, byť tohle nebyla zrovna series I nebo něco podobného.Nad Golfem nebo Astrou by neštěkl pes...

Funkce odstrašujícího případu ? "Profesionály" v oboru to nezastaví, fandů, co mají potřebu dovést si milované auto stejně moc nebude a pokud falšoval nějaké listiny, tak bude mít celkem dost odstrašujících problémů i bez rozštípaného auta...

Taky mu mohli napařit mastnou pokutu, vydělali by, a navíc by bylo na ten kontejner do afriky...
28. 8. 2013 09:12
Re: Hezký
To uz se nemuzes dockat skoly nebo proc ty prazdniny? >:D
Avatar - anti99
28. 8. 2013 05:57
Re: Horsi, nez uredni siml
presne tak, kratenie dani a osieranie uradov v US je trestny cin, ktory sa neodpusta.
28. 8. 2013 02:04
Re: Horsi, nez uredni siml
kdyby sis to precetl tak bys zjistil ze vozidlo melo zfalsovane udaje. nalepili na novyho defenda stary znacky a prislo se na to. predpis je to sice debilni ale je platny a je videt ze nekde se tresta poruseni. to neni jako u nas kde se podvadi a falsuje a dodatecne se vse zlegalizuje a maximalne mala pokuticka. jedine vysoky postih je ucinny.