Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Corvette E-Ray: Kultovní sporťák se stane plug-in hybridem nebo elektromobilem

Michal Fokt
Diskuze (3)
Místo Stingray bude E-Ray? General Motors si nechal registrovat označení Corvette E-Ray, které ponese Vette s alternativním systémem pohonu.

Model Corvette čekají velké změny. Už delší dobu se spekuluje o tom, že příští generace kompletně změní koncepci a motor se přesune zepředu před zadní nápravu. A teď to navíc vypadá, že z něj budeme mít hybridní čtyřkolku. GM si totiž nechalo registrovat označení E-Ray a už jsme si tak nějak zvykli, že písmeno E zpravidla neznačí použití atmosférického dvanáctiválce...

Corvette E-Ray může znamenat, že General Motors připravuje elektrický sporťák, mnohem pravděpodobnější je však použití plug-in hybridní techniky. O té se v souvislosti s Corvette hovořilo už počátkem dekády a i v poslední době se množí zákulisní info, že se pro Vette připravuje hybridní systém, roztáčející přední kola pomocí elektromotoru, zatímco zadní náprava využije klasicky benzinový V8. Corvette s motorem uprostřed by se tedy stala současně poprvé v historii vozem s pohonem všech kol.

Lze ovšem očekávat, že E-Ray bude pouze nejvýkonnějším a nejvíce "high-tech" modelem řady, schopným absolvovat kratší trasy jako elektrická předokolka a běžné verze se postaru obejdou bez elektrické asistence. Objevují se ovšem i teorie, že se verze E-Ray dočkáme už v aktuální generaci, to se mi ale nezdá pravděpodobné.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - classic
23. 12. 2015 13:48
Re: ...
neskutečný!!!!!!! :-)))) díky.
Avatar - Pekelná Micinka
22. 12. 2015 22:50
Re: ...
1990 Cerv III (No.3)
Avatar - classic
22. 12. 2015 20:47
...
Jaký typ Corvetty je na fotkách?