Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Corvette GT1 Z06: GM slaví speciální sérií 399 vozů

Michal Otruba
Diskuze (2)
Závodní tým Corvette racing oslavuje své úspěchy v sérii ALMS speciálním modelem. Jedná se o Corvette Z06 oděnou do bílé barvy se signaturou pilota Rona Fellowse.

Žijící legenda série ALMS Ron Fellows oslavuje své úspěchy s Corvette Racing GT1 speciálně připraveným modelem Corvette Z06. A není to ledajaký model, Z06 se stává prvním vozem, který je produkován jako speciální edice vozu Corvette v její 54 leté historii. Podle čeho ji poznáte? Její upravený přední nárazník by měl připomínat závodní Corvette GT1, přední část doplňují stylové rudé metalické pruhy se stříbrným okrajem, ve kterých jsou zaznamenány sezóny, kdy Fellows a jeho tým sérii dominoval. Zápis je vkusně doplněn javorovým listem odkazujícím na Ronův kanadský původ. Záď vozu zdobí malý integrovaný závodní spojler, nepřehlédnutelná jsou také velká leštěná kola, na kterých Z06 stojí. Třešinkou na dortu je pak Ronův autogram a bílá barva Arctic White, která se na vozu Corvette objevuje vůbec poprvé.

Uvnitř se setkáte s černočervenými sportovními koženými sedadly, v rudé barvě jsou vyvedeny dveřní výplně, spodní část palubní desky a loketní opěrka. Volant je ozdoben zkříženými vlajkami, které jsou poznávacím znamením automobilů Corvette.

V plánu je výroba pouze 399 kusů z nichž 300 bude směřovat do USA, 33 do Kanady a zbylých 66 se rozdělí do ostatního světa. Každá automobilka si nechá za své speciální edice ráda zaplatit a nejinak je tomu i v tomto případě. Cena Z06 bude startovat na 77 500 dolarech a zakoupit ji v USA můžete od letošního jara.

Ron Fellows je ikona týmu Corvette Racing. Pomohl vyvinout první závodní speciál Corvette C5.R a zaznamenal první týmové vítězství v roce 2000. V roce 2002 vyhrál šampionát ALMS GTS a ve dvou následujících letech toto vítězství vždy zopakoval. Fellows a jeho tým také šestkrát vyhráli sérii ALMS GT1 v kategorii výrobců, v roce 2004 a 2005 se Ron stal nejpopulárnějším pilotem v ALMS.

Michal Otruba
Diskuze (2)
Avatar - davy
7. 2. 2007 00:57
vykon?
skoda, ze tahle limitovana serie nema zvyseny vykon, uz bych objednaval:-) takhle musim pockat na Blue devils preplnovanim... >:D