Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Corvette Stingray Z06 2015: Unikla první fotografie

Michal Fokt
Diskuze (3)
General Motors slibuje v lednu v Detroitu představit sportovnější verzi nového Corvette Stingray s klasickým označením Z06. Něco se ale pokazilo a světem koluje jeho první špionážní fotka už teď.

Před pár dny vypustilo GM do světa první teaser na sportovní Corvette Stingray Z06 modelového roku 2015, ukazující design kola, části prahového spoileru a nasávacího otvoru v zadním blatníku. Ten víceméně potvrdil, že druhá, tentokráte neoficiální fotografie, která teď obíhá internetem, je skutečným snímkem netrpělivě očekávaného Z06.

corvette corvette

Jak můžete vidět, sedí barva i kola, jinak je ale řešen nádech v blatníku. To může znamenat, že auto na fotce je dřívější evoluční verze, nicméně se dá s určitostí říci, že si opravdu právě prohlížíte auto, které má být tím vůbec nejlepším produkčním autem, co GM upravil pro použití na závodních okruzích.

Corvette Stingray Z06 dostane mimo jiné poměrně výrazný spodní bodykit, velká kola, obutá do pneumatik Michelin Pilot Sport Cup, novou kapotu, křidélko na víko kufru a dost možná i karbonkeramické brzdy. Co se motoru týče, je GM zatím tajemné, očekává se ale modernizovaný LT1 V8, naladěný přibližně na 600 koní a vzhledem k vyboulené kapotě není vyloučeno, že charakteristiku pomůže vylepšit kompresor.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - 3_diamanty
9. 12. 2013 15:02
Re: Přední blatník
samozrejme ze ide o prednu cast to hadam bez debaty, porovnaj si obe fotky ;-) na tej druhej je to auto akurat odfotene z opacnej strany ;-)
Avatar - 125S
9. 12. 2013 14:25
Re: Přední blatník
Já si také myslím, že se jedná o přední blatník i podle zakončení dveří. ;-)
9. 12. 2013 14:08
Přední blatník
Mě teda přijde, že na té oficiální fotce je přední část, jinak by museli upravit celou zadní část dveří...