Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Corvette Z06: od prosince v ČR za 2,5 milionu Kč

Ondřej Láník
Diskuze (174)
Středoevropský dovozce sportovních vozů Corvette oznámil, že nejsilnější model tohoto jména se na český trh dostane letos v prosinci s cenou 82000 Euro (včetně daní), která poté bude přepočtena denním kurzem na českou měnu.

Americký supercar pravděpodobně vzbudí velkou pozornost nejen díky výkonům, které se směle mohou rovnat se sportovními vozy legendárních značek původem z Itálie nebo Německa, ale důvodem pozornosti bude také cena. Dovozce ji stanovil na 82000 Euro, včetně daně, s tím že na české koruny bude cena přepočtena aktuálním denním kurzem v době prodeje. Za částku odpovídající hodnotě méně než 2,5 milonu korun získáte nejsilnější Corvette všech dob, schopný zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,9 s. Nejvyšší rychlost činí 319 km/h.

Srdcem je vidlicový osmiválec, který je v absolutním žebříčku produkčních osmiválců na stříbrné pozici, hodnotíme-li absolutní nejvyšší výkon. Ze zdvihového objemu 7011 cm3, který je již hodně daleko od hranice nejdražší kategorie povinného ručení, získali konstruktéři 376 kW při 6300 ot./min, nejvyšší točivý moment tohoto atmosférického motoru činí 634 Nm při 4800 ot./min. Celohliníkový motor má rozvod OHV a dva ventily na válec, oddělené mazání se suchou klikovou skříní. Nejvyšší otáčky činí 7000 ot./min.

Zadní kola, která se starají o přenos tohoto momentu jsou obuta do pneumatik Good Year Eagle F1 325/30 ZR19, vůbec největších jaké se kdy na Corvette dodávaly. Kotoučové brzdy s vrtanými kotouči obsluhují vpředu šesti a vzdau čtyřpístkové třmeny. K raritám bude patřit bezesporu také šestistupňová manuální převodovka Tremec, která si dokáže poradit s vysokými kroutícími momenty. Příznivá pohotovostní hmotnost 1420 kg je rozdělena v poměru 51:49 ve prospěch přední nápravy.

Standardní výbava americké verze obsahuje například přední airbagy, ABS a stabilizační systém, klimatizaci, dvoubarevnou kůži, sportovní sedačky, mlhové světlomety a head-up displej.

Ondřej Láník
Diskuze (174)
17. 8. 2005 23:47
Re: "Demokracia"
Tyhle bláboly si skloňuj ráno před zrcedlem. Pak se ze sebe můžeš rovnou pozvracet do umyvadla
17. 8. 2005 22:07
Re: "Demokracia"
Jak si vůbec můžeš dovolit tohle napsat... tedy pokud nejsi nějakej stalinistickej pohrobek. Nevím, kolik ti je, ale pokud je ti kolem 20 tak pevně věřím, že takovejhle mozek je na Slovensku jenom jeden. Jinak jsme nemuseli v listopadu cinkat klíčema. V Praze a Bratislavě. To jsme mohli rovnout uzavřít pakt míru se severní Koreou. Možná je to tím, že příspěvky co tu píšeme jsou o autech a maj hlavu a patu - nic horšího než tvůj příspěvek jsem tu nikdy nečetl. Nesmysl na nesmysl, neznalost hyitorie, neznalost politiky neznalost života. Kecy, fráze, úmělá póza toho, kdo zatím největší svou bitvu svedl v sámošce o poslední dva chleby. Tak prosím tě, na tahle vážná témata už raději nepiš. Nic. Vůbec nic. Případně požádej o azyl na Kubě. Tam by se ti mohlo líbit. A přeju ti to.
16. 8. 2005 19:01
PACI - PACI - PACIFISTI
Čtu nahoře tu diskuzi o dýmce míru... V životě každého jedince by měl nastat okamžik, kdy si uvědomí, že je to právě on, který spoluodpovídá za svět. Miluju ty programové pacifisty, krčící se strachy v tunelu, zatímco svobodu pro ně a pro jejich děti tvrdě vybojovávaj ostrý hoši co se uměj postavit a zařvat - tak dost. Pacifista je postoj slabocha, zoufalce, který by chtěl na tajícím ledu postavit růžovou pyramidu lásky. Svět, co je světem byl vždy jen o boji. Vítězí silnější. Nikdy to nebude jinak. Jestli po sobě házíme kameny nebo mobily... no to je jedno. Jsme lidi, tedy dravci. Tohle je dobře pochopit. Potom je možné zaujmout k druhému realističtější, intelektem korigovaný postoj. Já spoluodpovídám za svět. A vím, že "má" civilizace stojí na hodnotách, kterých se vzdát nehodlám. I za cenu boje. Vedle toho cítím fatální odpovědnost, za svou rodinu. V tomhle jsem nekompromisní. Proto v globálním měřítku, kdo od roku 1868 odplul do USA, a tam zakotvil, udělal jen dobře - je to země postavená na schopnostech jedinců. Je to země svobody a jediná silná záštita míru na světě. P.S. Můj postoj je postoj připraveného... já bílé prostěradlo z okna nevystrčím. Na to máme pacifisty... ty snílky světlých zítřků...
15. 8. 2005 21:28
Re: MÁ CORVETTE C 6 (malé letní repete)
Vrátí... neboj. Stačí když napíšu: Můj chlapče, ležím na pryčně v druhém podpalubí křižníku Warrior, zbavený všech iluzí o tom co bylo, je a bude. V pravé dlani svírám na prsou tvou Corvettu a mou duši svírá obrovská touha po tobě a po mamince...
15. 8. 2005 19:38
Re: MÁ CORVETTE C 6 (malé letní repete)
Mates tím měl nepochybně na mysli, že bychom zrovna nemuseli komunikovat v duchu pokleslého žánru... Nejde o 4%, asi tě zmátl můj příspěvek - v něm je důležité to P.S - tedy, že jsou myšlénky, které se snad nemusí ani veřejně prezentovat... a když, tak v mládeži přístupné formě... Tak, a teď už zase k autům.