Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Crossover Cadillac XT5 se představí již tento podzim

Ondřej Chamilla
Diskuze (11)
Nástupce vozu Cadillac SRX, model XT5, se má představit již tento podzim na autosalonu v Los Angeles. O voze již nyní víme některé detaily.

Cadillac SRX je menší SUV, či chcete-li crossover, které můžete občas vidět i na našich silnicích. Nástupce tohoto vozu, který je na trhu od roku 2009, je však již za dveřmi. Představit by se měl na podzim na autosalonu v Los Angeles. Očekává se přitom, že automobil zaujme hlavně výrazným designem se svažující se střechou, výraznou maskou a dvěma koncovkami výfuku vzadu.

Co se objeví pod kapotou, ještě nebylo oficiálně zveřejněno. Očekává se však nasazení dvoulitrového čtyřválcového turbomotoru o výkonu okolo 200 kW a rovněž atmosférického šestiválce s objemem 3.6 litru, který má mít zhruba 255 kW. Zda se automobil dostane i do Evropy, zatím není známo.

Ondřej Chamilla
Diskuze (11)
Avatar - Barrichello
12. 4. 2015 20:20
Re: Už je na čase
Spolehlivost? A čím je podležená? Nikde v žebřících tuv atd tato značka není yastoupena, v amerikce patří stabileně do TOP 5 ve spolehlivosti mezi všemi tam prodávanými značkami a technika je na úrovni.

Problém je hlavně v absenci reklami, spousta lidí o té značce vůbec neví, že se tu prodává. Omezená škála motorů , řídká servisní sít a neprofesionalita.
Avatar - Barrichello
12. 4. 2015 20:17
Re: Už je na čase
No většina těch CTS první generace sou ty, co byly jako výhra od Mountfieldu. Těch ostatních je max 10-15 ks.
Avatar - Aoyagi
10. 4. 2015 16:36
Re: Už je na čase
No nejčastěji samozřejmě vídám (v Prahe) Saabilac BLS, pak Escalade, SRX1 (to dokonce i jeden taxik), CTS2, dvakrát jsem viděl STS (jedno dokonce vypadalo jako STS-V), jednou CTS1. SRX2 nikdy, heh.

"od Bédy Trávníčka" je patrně eufemismus, jehož význam mi uniká >:D
Avatar - Barrichello
10. 4. 2015 15:32
Re: Už je na čase
Když stretneš Cadillac , tak je to většinou CTS první generace od Bédy Trávníčka, nebo Escalade nebo veteráni no. Zbytek je rarita.
Avatar - Aoyagi
10. 4. 2015 14:31
Re: Už je na čase
No zrovna poslední dobou jich vídám "hodně" (tak jeden za týden), asi je Němci začali prodávat :-)

No na jednu stranu se mi líbí, že jsou to celkem vzácná auta, na druhou stranu se mi samozřejmě nelíbí ta negativa s tím spojená...