Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čtenáři 4x4 Automagazín zvolili čtyřkolky roku 2003

Ondřej Šuch
Diskuze (36)
Bude hlas lidu hlasem trhu...?

Při slavnostním večeru při zahájení veletrhu AUTOSALON Brno 2003 byly vyhlášeny výsledky již druhého ročníku čtenářské ankety o nejoblíbenější AUTOMOBIL 4x4 roku 2003 v kategoriich SUV, Off-road a Pick-up a letos byla také vyhlášena absolutně nejoblíbenější čtyřkolka.

Kategorie SUV

Do této kategorii patří vozy s pohonem všech kol a prostornou karoserii kombi nebo van, které se hodí jen do lehčího terénu a o to lépe se chovají na silnici. Jejich konstrukce je víceméně odvozena od osobních vozů, tzn. mají samonosnou karoserii, nezávislé zavěšení kol a v převážné většině převodovku bez terénní redukce.

V této katagorii zvítězil vůz VOLVO XC 90

Na druhém místě se umístil loňský vítěz vůz BMW X5 a na třetím Audi allroad quattro. Na dalších místech pak Nissan X-trail, Land Rover Freelander, Honda CR-V, Subaru Forester, Toyota RAV4 a další.

Kategorie Off-road

Do této kategorie byly vybrány automobily s pohonem všech kol a karoserii kombi, jejichž konstrukce je uzpůsobena pro pohyb ve velmi náročném terénu, k tomu slouží odolná a pevná konstrukce ( většinou žebřinový rám a tuhé nápravy) a účinná redukční převodovka.

V této kategorii zvítězil vůz Volkswagen TOUAREG

Na druhém místě se umístil automobil Nissan Patrol GR a na třetím místě Jeep Grand Cherokee. Na dalších místech pak Toyota Land Cruiser, Mercedez-Benz třídy M, Mitsubishi Pajero, KIA Sorento, Jeep Cherokee, Porsche Cayenne a další.

Kategorie Pick-up

V základní výbavě mají tyto vozy otevřenou ložní plochu. Jedná se o užitkové automobily s pohonem všech kol a karoserii pick-up. O jejich konstrukci a jejich pohonu platí totéž, co o kategorii off-road.

V této kategorii zvítězil vůz NISSAN-Pick-up.

Na druhém místě se umístil vůz Mitsubishi Pajero Pick-up, na třetím místě Toyota Hilux a na dalších místech Ford Ranger, Land Rover Defender a Mazda B-Fighter.

Z několika tisíc došlých hlasovacích lístků vyhodnotili čtenáři jako nejoblíbenější vůz s pohonem všech kol Volkswagen TOUAREG. Na druhé místo v absolutním pořadí se zařadil automobil VOLVO XC90 a na třetí BMW X5.

Ondřej Šuch
Diskuze (36)