Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čtyřválcový Ford Mustang 2,3 turbo se bude prodávat jen v Evropě

Michal Fokt
Diskuze (24)
Je veřejným tajemstvím, že Ford připravuje pro dva své nové sportovní modely přeplňovaný čtyřválec 2,3 l. V případě Fordu Mustang ovšem půjde exkluzivně o evropskou záležitost.

Když se objevily informace o tom, že se pro příští Ford Mustang chystá, patrně v rámci oslav padesáti let jeho existence (připadajících na rok 2014), turbený čtyřválec 2,3 l, nevyvolalo to u veřejnosti, zejména pak té americké, zrovna nadšení. A to i přesto, že by to nebylo poprvé: stejnou techniku měly Mustangy už v letech 1984 až 1986.

Jedná se o veřejné tajemství, které se ani Ford nijak nesnaží dementovat nebo zamlžit, takže lze víceméně věřit i informacím, že bude mít výkon 305 koní. Teď ovšem mohou být Američani ve větším klidu. Objevily se zvěsti, že jejich V6 a V8 modely zůstanou nedotčeny a 2,3 turbo půjde výhradně do Mustangů pro Evropu. A také do třetí generace Focusu RS.

Všeobecně se očekává, že Mustang 2015, jenž debutuje příští rok, bude o něco menší, o dost lehčí a s výrazně modernější technikou včetně pokročilého nezávislého víceprvkového zavěšení zadních kol. O designu lze zatím jen spekulovat, převažují ale názory, že dá jako první pony car sbohem retrodesignu a inspiruje se u konceptu Evos.

Tím druhým autem, které dostane motor 2.3 Turbo, je pochopitelně chystaný Ford Focus RS III.

Michal Fokt
Diskuze (24)
Avatar - Hellspawn29
16. 10. 2013 23:01
ctyrvalec v Mustangu.....bomba!!
Tak jsme se konecne dockali, ze v Mustangu bude ctyrvalec!! Pochopil bych V6 3.5L, ale ctyrvalec to je hnus!
Co nas jeste ceka Corvetta se ctyrvalcem? No v dnesni dobe bych se tomu vlastne ani nedivil.
Je videt ze Ford jde pekne do sr....k! Uz jen jak udelali predni masku kterou tak nejak okopirovali od Astonu!
Avatar - Bristol
9. 3. 2013 19:00
Re: Exkluzivita
ale no tak, Cobra GT500 je sice hezké, ale kolik evropanů bude ochotné a schopné ho živit? a pokud to bude mít motor z focusu RS tak si buď jistej že žádnej lenochod to nebude... ;-)
Avatar - Bristol
9. 3. 2013 18:59
TurboPony
tak proč ne, pokud to dostane konečně alespoň trochu sportovní podvozek(skutečně fordí by stačil možná) tak s tímto motorem by se toto auto mohlo stát smysluplné i v šetrné evropské unii s hulvátskými cenami u čerpacích stanic... ;-)
9. 3. 2013 15:28
Re: Exkluzivita
Jsem zvědavý, zda se v době, kdy přijde Mustang na trh, budete hrdě hlásit o 5-ti litrový osmiválec a rázně budete odmítat 2,3 turbo. Myslím tím v showroomu Fordu a nikoli zde na diskuzi auto.cz... :*)
8. 3. 2013 18:34
Terminator.
po delší době konečně Ford,který má vzhled nekompromisního akčního hrdiny,paráda,velice se těším na Brněnský Autosalon,až si jej osobně "osahám". :yes: :yes: :yes: