Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia chystá útok na Británii, první přijde Duster

Aleš Dragoun
Diskuze (22)
Dacia dobyla nejen trhy východoevropských a rozvojových zemí, ale i Západ. Nyní se obrazně chystá přeplout kanál La Manche.

5. května 2012 se první stříbrné Dustery objevily na britském území, bylo jich celkem 22. Trochu paradoxní je to, že mají volant vlevo, budou ale sloužit jako předváděcí a demonstrační auta. Pravostranná verze dosud neexistuje. Značka nevybuduje vlastní dealerskou síť, logicky využije některých prodejců Renaultu. Čeká ji v hrdém Albionu podobný úspěch jako jinde?

K odběru firemního elektronického zpravodaje se během několika týdnů přihlásilo 5,5 tisíce lidí. Samozřejmě, ne všichni si dacii nakonec koupí. Ale i tak je to velmi pěkné číslo, které dokazuje, že o levná rumunské vozy s francouzskými (a v případě Dusteru i japonskými) geny bude zájem.

Oficiální britská premiéra Dusteru se odehraje 28. června, kdy také bude znám ceník pro Ostrovy včetně podrobných specifikací. Zákazníci si budou moci svého vysněného miláčka dokonce od tohoto data předobjednat online i s patřičnou výbavou a příslušenstvím. Objednávka je ovšem závazná proti záloze 100 liber (3.150 korun).

První exempláře s pravostranným řízením poputují přes kanál La Manche nejdříve v listopadu letošního roku. Ke koupi bude Duster ale až v lednu 2013, prodejci nejdříve budou naplňovat sklady, teprve tehdy si budou moci svá novotou vonící majitelé odvézt. Na počátku letopočtu 2013 přijde na trh také pětidveřové Sandero.

Logan se do Británie nechystá, sedan beztak již z Evropy včetně České republiky zmizel, nabízejí se pouze kombi MCV a užitková provedení, tedy pickupy a dodávky.

Aleš Dragoun
Diskuze (22)
13. 5. 2012 12:58
Re: Prachovka
Zaujimave pretoze sandero a k tomu v benzine tj lahky predok je jedno z najlepsich dvjkoliek ohladom prejazdnosti
12. 5. 2012 15:06
Re: Prachovka
to v tom má brácha asi jasno :-) ,když se podle něj auto s motorem vpředu převažuje na prázdný lehký zadek, jestli on bratr není zahradník nebo tak něco >:D a to s tím co vyjede kterýkoliv obyčejný osobák, tak to je taky dobrý :*)
12. 5. 2012 00:44
Re: Prachovka
V tom přímořském prostředí prý prachovce budou muset změnit jméno na Ruster, jenom tak je nikdo nebude moct žalovat za klamání spotřebitele :-)
Jinak musím říct, že Duster dvoukolka je technický omyl. To auto se tváří jako off-road, ale nevyjede vůbec nic, dokonce ani to co vyjede kterýkoliv obyčejný osobák. Brácha tvrdí, že je to dané nevhodným rozložením váhy - auto se potom při vyjíždění kopce převažuje na zadek a přední kola hrabou...
11. 5. 2012 21:18
Re: duster
Tak jest. Kdo cíle vysoké má, život těžší má.
11. 5. 2012 19:47
Re: kdyz se tam udajne uchytla schade
V tom , že je tam největší prostor pro značky které by se jinde v Evropě těžko uchytily. Pro low cost značky je tam snažší proniknout, stejně tak předsudky vůči nim, či nějakým dalším exotičtějším značkám jsou menší. Resp. možná né co se týče trhu obecně, ale najde se tam větší % podíl těch co se tak chovají. Třeba za komunistů tam škoda prodávala naprostou většinu své produkce vyvezené na západ.