Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia: Do roku 2009 ztrojnásobíme prodej Loganu

Dan Vořechovský
Diskuze (23)
Dobře se prodávající vůz Dacia Logan má evidentně podle posledního prohlášení ředitele rumunské automobilky ještě velké rezervy. Do tří let by se totiž měly prodeje modelu Logan více než ztrojnásobit.

Ředitel rumunské automobilky Dacia a člen představenstva mateřské automobilky Renault Luc-Alexandre Ménard přišel s ambiciózním plánem. V roce 2009 chce Dacia prodat 900 tisíc kusů levného modelu Logan. V uplynulém roce se přitom tohoto automobilu prodalo na celém světě 247 tisíc kusů. Již v tomto roce by však měly prodeje vzrůst o více než 60 % na 400 tisíc automobilů. Automobilka počítá, že pětinu produkce prodá na trzích v Evropě, což by znamenalo oproti loňskému roku zdvojnásobení prodeje. Mezi hlavní trhy Loganu patří v současné době kromě domácího Rumunska také Rusko, Francie, Alžírsko a Německo, kde se v loňském roce prodalo 6 tisíc Loganů.

Radikální nárůst prodeje si bude vyžadovat vstup na nové trhy. Dacia prozradila, že by ráda vstoupila na brazilský, indický a íránský trh. V letošním roce bude také rodina vozů Logan rozšířena o užitkovou verzi. Podle Ménarda by měly v dalších letech přibýt ještě další čtyři varianty. Ménard zmínil zejména Logan v úpravě SUV.

Druhá generace modelu Logan by se měla začít prodávat v roce 2012.

Dan Vořechovský
Diskuze (23)
4. 5. 2007 06:41
Re: Logan MCV
Odkial mas cifru 445 kg? Ja registrujem nosnost 590 kg, teda ak sa nemylim. Motory su fakt slabe, ved su to vybehove starinky, s tou koroziou by som to az tak cierne nevidel. Kasna sice pozinkovana nie je, ale 6-rocnu zaruku na prehrdzavenie mas rovnako ako u Hyundai, kde je karoseria pozinkovana v spodnej casti, asi do urovne okien.
4. 5. 2007 06:37
Re: null
Megane v kombicku mi je velmi sympaticky, proste nadherne auto jak zvonka, tak zvnutra. Ovsem do penazenky by som kvoli nemu nesiahol, odradilo ma presne to, co opisujes Ty, poznam viac podobnych pripadov, aj u nas na Slovensku je to podobne. Tu som ho proste spomenul ako priklad. Auto do konca roka bude, ovsem nemozem si dovolit investovat privela, takze bud to bude Fusion 1.4 benzin v slusnej akciovej vybave za 430 tis. Sk, alebo Accent 1.5 CRDi v najvyssej vybave za cennikovych 420 tisic Sk. Ale skor asi to druhe. Poznam uz par majitelov tychto aut a zatial si nemyslim, ze by to bola zla volba.
3. 5. 2007 22:46
Re: Logan MCV
Suhlasim, az na to, ze Logan MCV ma 7 plnohodnotnych miest a nie 5+2, ako to byva zvykom. Takze: Nie deti, ale 7 dospelych. Ak je to 445, tak 445/7=63 az 64 kg. A to je teda fakt malo.
3. 5. 2007 09:42
Re: Ceny
Preco mam priplacat za priestor, ktory musim vozit so sebou, aj ked ho nepotrebujem? Mozu si za to sami, ze sedan spravili totalne neprakticky s pevnymi zadnymi operadlami a nic len trochu dlhsie donho napriek 500 litrovemu objemu nedam. Argument, ze mysleli predovsetkymna zivnostnikov je pekny (potom ma napada otazka, na co tych 7 sedadiel), ovsem pre mna uplne bezpredmetny. Kombikov za dobru cenu u nas vela nie je, pokial ale netrvam na diesli, tak okolo 500 tisic uz mozem dostat Focus alebo aj Megane v kombi prevedeni, takisto Lacetti a mozno aj dalsie. Ze su to akcie, to je jedno, su to realne predajne ceny, Dacia skoro ziadne akcie nerobi. Ak chcem diesel, tak je tu napriklad Hyundai Accent, sice sedan, ale ma aspon vzadu sklopne operadla, pod kapotou 110 koni a vybavu o akej sa Dacii ani nesnivalo...za 420 tisic Sk vratane metalizy. 500 tisic za plechovu, zvnutra trochu oplastovanu krabicu so starym nevykonnym motorom je proste prilis. Aj ked je vacsia ako ini.
Avatar - Blue Sun
3. 5. 2007 07:29
Re: Ceny
Klaudie, jaké jiné, podobně velké auto, seženete za půl milionu? Ani Ceed kombi, až přijde, se na tuhle cenu nedovede dostat, byť bude mít nesporně lepší výbavu.