Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster Aventure: Stylový horal s ocelovými koly

David Bureš
Diskuze (9)
Avizovaný modernizovaný Duster letos do Ženevy nedorazil. Jeho místo zaujala alespoň edice Aventure.

Vozy Dacia jsou proslavené svojí nízkou cenou, rumunská automobilka ale v poslední době sází také na styl. Důkazem toho je i stylově laděný Duster v limitované edici Aventure, který debutoval v Ženevě.

Název edice (Aventure je rumunský výraz pro dobrodružství) napovídá, že si tento Duster hraje na drsný offroad. Vůz dostal chrániče na hranách obou nárazníků, upravené boční prahy nebo přídavné světlomety namontované na střešních ližinách, které budou dodávány za příplatek.

Dále nechybí zatmavená skla a černé doplňky jako maska chladiče nebo vnější zpětná zrcátka. Černá jsou také 16palcová ocelová kola. Z barev karoserie je na výběr bílý a perleťový černý lak.

Vedle toho se na karoserii Dusteru Aventure objevuje několik nálepek, které mají ukazovat dobrodružnou povahu auta. Hlavním motivem je v tomto případě obrázek kompasu s horským štítem.

Vnitřek kombinuje černou centrální konzoli a bílé doplňky, na sedadlech opět nechybí vyobrazení kompasu a hor. Součástí výbavy jsou gumové rohožky a za příplatek také přenosná navigace Garmin. Dacia s touto firmou spolupracuje již delší dobu, v minulosti například představila edici Duster Garmin.

Rumunský výrobce neuvedl, zda bude nabídka motorů pro Duster Aventure nějak omezena. Zaměření na styl nicméně dokumentuje fakt, že tato verze bude dostupná nejen jako čtyřkolka, ale i s pohonem předních kol.

Dacia Duster v limitované edici Aventure se začne prodávat v dubnu. Automobil bude nabízen ve více než 16 zemích.

David Bureš
Diskuze (9)
11. 3. 2013 09:43
Re: off-road
máš pravdu to nebylo moc přesvědčivý video. Tohle je lepší

[odkaz]

Nicméně jak píše dole Topper. Člověk se s tím nemusí tak bát jet do terénu když to nestojí 2 míče. Jinak To co projede Duster dalece převyšuje potřeby drtivý většiny vlastíků tohodle auta. Navíc když někde něco v terénu utrhne nebude to stát desítky tisíc.
8. 3. 2013 16:48
Re: off-road
Jasně, H1 nebo Wrangler to není, nicméně když se člověk podívá na nabídku SUV a crossoverů jak si hrají na "tereňáky", tak Duster oproti nim zvládne docela hodně :-) A to ani nezmiňuju cenovou hladinu v jaké se Duster pohybuje..
Avatar - 3_diamanty
8. 3. 2013 15:04
Re: off-road
hlavne sa s tym clovek nemusi bat ist do terenu, kedze to nestoji 2 miliony ale je to jednoduche auto ktore skutocne posluzi aj v terene slusne :yes:
Avatar - tomtoylc
8. 3. 2013 14:33
Re: off-road
to som videl ale moc ma to nepresvedčilo ... krátka jednotka ti nikdy nenahradí redukciu
... ale uznávam , je to v celku slušné auto za dobrý peniaz ale tak max na poľnú cestu ...
Avatar - 3_diamanty
8. 3. 2013 14:05
Re: off-road
to je pravda... je to take skor terennejsie SUV ale ma skutcne blizko k pravym terenakom , tu je pekny videotest z jazdy na ukrajine: [odkaz]