Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster se díky svému úspěchu dočká dalších derivátů. Přijde i pick-up

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (27)

Dacia investuje do vlastního rozvoje i do rozšíření nabídky svých modelů a její úspěšné SUV se díky tomu má dočkat dalších karosářských provedení. Chybět nemá ani čtyřdveřový pick-up pro Evropu.

Dacia hodlá do svého rozvoje investovat 100 milionů eur, z nichž 25 milionů eur poskytne rumunská vláda. Cílem je navýšení produkce automobilů této značky o 50.000 exemplářů ročně a to na 400.000 za rok od září roku 2020.

Vedle navýšení produkce hodlá Dacia investovat i do rozšíření své nabídky a podle rumunského deníku News.ro uvedl Christophe Dridi, generální ředitel automobilky Dacia, že se má jednat modely, které mají vycházet z úspěšného SUV Duster.

Bližší specifikování těchto novinek sice Christophe Dridi odmítl, ale podle neoficiálních informací se máme ještě v letošním roce dočkat představení čtyřdveřového pick-upu pro evropský trh. Ten má vzniknout podobně jako pick-up Duster Oroch, který je na základech první generace modelu Duster stále nabízen pod značkou Renault na jihoamerickém trhu.

V souvislosti s rozšířením nabídky modelové řady Duster se spekuluje o možném představení hybridního či dokonce čistě elektrického provedení, i když s ohledem na konečnou cenu takového vozu a cílovou skupinu zákazníků značky Dacia se v současnosti elektromobil jeví jako nepříliš pravděpodobný.

Další variantou, o níž se stále vedou spekulace, i když samotná automobilka její uvedení zamítla, má být tzv. Grand Duster s prostorem pro sedm cestujících. Důvodem proč se jej nemáme dočkat, má být údajně příliš vysoká cena pro koncové zákazníky.   

Nepotvrzeným, ale podle některých médií velmi pravděpodobným je proměna modelu Renault Arkana v zástupce značky Dacia na evropském trhu. Toto SUV-kupé může díky atraktivnímu designu a nízké ceně v souvislosti s dnešní popularitou SUV a crossoveru v Evropě skutečně uspět a přispět tam k dalšímu navýšení výroby i prodejů vozů značky Dacia.

Zdroj: News.ro, Carscoops

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (27)

Doporučujeme

2. 7. 2019 07:34
PORNO, SEX a TENIS!
Kdykoliv se podívám na příspěvky na ACZ za poslední měsíc, tak si připadám, jako bych vlezl do potravin a na místě, kde se prodává pečivo jsou vystavené robertky, důtky a latexové oblečky.
Nejenže klesá úroveň diskuzí, počet příspěvků se limitně blíží i pod zajímavými články desetině původních počtů, ale redakce snad ještě musí brát bakšiš od spamerů inzerujících tu sázky, jindy zase sex.

Hodně smutné a autoforum.cz připomínající. Z klenotu ACZ, tedy diskuzí, kdysi steaku z mladého argentinského býčka mezi auto weby v ČR, se stala nechutná kejda typu ÚHO.

Míní se tím redakce zabývat, nebo to nechá dohnít a diskutéři se přesunou třeba na autorevue, kde naopak diskuze vzkvétají?
1. 7. 2019 19:26
Re: autocz může rovnou zrušit diskuzní fórum
se Simčou nebo Míšou?
Avatar - beibej
1. 7. 2019 19:04
Re: Tenisy - kursové sázky, spolehlivé informace
UMÍTE H 0 V N 0 :no:
Avatar - beibej
1. 7. 2019 19:04
Re: kurzové sázení, spolehlivé informace..
UMÍTE H 0 V N 0 :no:
Avatar - beibej
1. 7. 2019 19:04
Re: Tenisy - 100% spolehlivé informace - kurzové sázení
UMÍTE H 0 V N 0 :no: