Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia láká na nové Sandero a Logan. Podívejte se na první upoutávku

Stanislav Kolman
Diskuze (19)

Co nevidět představí automobilka Dacia novou generaci několika svých modelů. Ještě před slavnostní premiérou láká úvodními upoutávkami.

V příštích týdnech, maximálně měsících odhalí značka Dacia nejen novou generaci malého dostupného hatchbacku Sandero, ale také jeho dobrodružnější verzi Sandero Stepway a sedan Logan. Pro fanoušky je to jistě dobrá zpráva, vždyť kořeny aktuálních technických základů těchto vozidel sahají do 90. let.

Trio dostane modernější platformu CMF-B, na níž je postaven nový Renault Clio. Ale pozor, půjde o jednodušší řešení architektury, které není technicky a finančně tolik náročné a umožní udržet cenovku vozů v rozumných mezích. Automobilka zatím oficiálně neprozradila, kdy přesně máme odhalení novinek očekávat, příspěvek zveřejněný na sociálních sítích nicméně říká, že “brzy”.

Po internetu už nějaký pátek kolují snímky maskovaných prototypů. I když finální vzhled zatím zůstává tajemstvím, z vybraných fotek je patrné, že všechny tři novinky udělají velký krok kupředu. Dostanou například LED světlomety a dynamičtější tvary karoserie, stejně jako líbivější materiály v interiéru. Bohužel se to netýká Loganu MCV, s jehož nástupcem s v aktuální chvíli nepočítá.

Na podrobnosti o pohonných jednotkách je ještě čas, žádné velké překvapení ale neočekáváme. Prim budou určitě hrát benzinové litrové tříválce, ve hře je také opěvovaná třináctistovka vyvíjená společně s Mercedesem a samozřejmě i turbodiesel s objemem 1,5 litru. Dacia asi nebude kopírovat paletu motorů Clia do puntíku, takže si na jednotlivé výkonové varianty ještě počkejme.

Stanislav Kolman
Diskuze (19)

Doporučujeme

Avatar - lamal
4. 9. 2020 12:01
Re: megane killer
No v predajoch asi... snad nie do vyfucku :-)
4. 9. 2020 10:33
Re: megane killer
A ako mu nakladá?
4. 9. 2020 07:49
Re: Tohle chybí VAG
ma byt nejaky novy model namiesto MCV a Lodgy
4. 9. 2020 00:15
Re: Tohle chybí VAG
sandero bude lacnejsie ako clio, aby si neliezli do kapusty, a bude mat zaroven viac miesta a ako stepway vyssi posed, plus LPG kvoli emisiam z vyroby. Ja to tipujem na novy predajny trhak, ked sa dobre predavalo stare s 20-rocnou technikou, po novom modernom sa len tak zaprasi...
3. 9. 2020 20:44
Re: DACIA JE TOP STROP !!!
pozrel som to, neskutočná reklama
mám Daciu
takúto reklamu som teda už roky nevidel