Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia: Nová továrna v Maroku vyrobí 350 tisíc aut ročně

David Bureš
Diskuze (0)
Renault buduje novou továrnu v marockém městě Tangiers, která má v budoucnu stavět až 350.000 Dacií ročně. Tolik aut se vyrábí i v rumunské továrně Dacie v Pitesti.

Renault buduje novou továrnu v marockém městě Tangiers, která má v budoucnu stavět až 350.000 Dacií ročně. Tolik aut se vyrábí i v rumunské továrně Dacie v Pitesti. V budované továrně v Maroku se budou vyrábět dva nové modely rumunské značky.

V marocké továrně se budou kompletovat dva nové modely Dacie. Rumunská automobilka chystá od příštího roku prodávat vůz kategorie MPV a lehké užitkové auto. Oba automobily budou postaveny na platformě Loganu a mají být o něco větší než Renault Kangoo.

Továrna má pokrýt poptávku po Daciích na rostoucích trzích v Rusku a Brazílii. Prodeje na těchto trzích mají zbavit rumunskou automobilku závislosti na prodejích v Evropě.

Renault chce do roku 2013 investovat téměř 3,5 miliardy euro na stavbu továren pro rozvojové trhy. Strategický plán pro Dacii má být zveřejněn 10. února.

Dacie se v Maroku už vyrábí, a to v továrně v Casablance. Automobilka dále staví auta v Moskvě, Teheránu, indickém Nashiku, kolumbijském Envigadu, brazilském São José dos Pinhais a jihoafrické Pretorii. Na těchto trzích se však vozy Dacia prodávají pod značkou Renault.

David Bureš
Diskuze (0)