Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF: Nová lehká tandemová náprava

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost DAF představuje novou vzduchově odpruženou tandemovou nápravu s jednoduchou redukcí.

Nová tandemová náprava SR1360T byla vinuta pro těžké aplikace, kde je vyžadována přídavná trakce, a pro omezenou jízdu v terénu. Novinka má o 375 kg nižší hmotnost než stávající tandemové nápravy s redukcí náboje pro jízdu v terénu a snižuje spotřebu paliva o 5 %.

Podle tiskových materiálů společnosti DAF nová tandemová náprava velmi dobře zapadá do programu ATe (Advanced Transport Efficiency – Vylepšená efektivita dopravy), tím že přispívá k snížení spotřeby paliva a emisí škodlivých plynů a zvyšuje efektivitu výkonu vozidla.

Vzduchově odpružená tandemová náprava SR1360T je dostupná pro všechny modely 6x4 a 8x4 vozidel řady DAF CF85 a XF105. Nabízeny jsou dvě varianty; s technickým zatížením 21 nebo 26 tun pro celkovou tažnou hmotnost 70 tun. Pro speciální aplikace lze nejvyšší přípustnou celkovou hmotnost zvýšit až na 120 tun.

Kromě snížení spotřeby paliva a hmotnosti přispívá nová tandemová náprava i ke snížení nákladů na údržbu, protože výměna oleje zadní nápravy je vyžadována pouze jednou za tři roky nebo po ujetí 450.000 kilometrů.

Tandemová náprava SR1360T je podle výrobce vhodná pro těžké aplikace, kde je vyžadována přídavná trakce z důvodu vysoké celkové hmotnosti soupravy. Náprava je určena i pro speciální dálkovou přepravu, ve vozidlech s nainstalovanými strojními zařízeními a ve vozidlech ECO-combis, kde je v případě potřeby vyžadována přídavná trakce pro tažnou hmotnost 60 tun.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)