Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daihatsu v Tokiu: malý, menší, nejmenší

Libor Zezulka
Diskuze (1)
To, že se Daihatsu specializuje na výrobu automobilů kompatní velikosti, neznamená, že nebude v Tokiu vidět. Minimálně dva vozy budou stát za pozornost.

Luxusní limuzíny se znakem Daihatsu se zřejmě nikdy nedočkáme, ale pokud jde o automobily kompaktní velikosti, patří tento výrobce mezi nejdůležitější hráče. A také to pravidelně dokazuje nějakou zajímavou novinkou. Ve Frankfurtu Daihatsu ukázalo světu novou studii kompaktního SUV D-Compact 4x4 a koncept hybridního sporťáčku HVS Concept.

Vůz s výkonem odpovídajícím automobilu s dvoulitrovým motorem avšak spotřebou na úrovni motoru jednolitrového se ukáže i v Tokiu společně s vozítky UFE-III a Esse jako i všemi produkčními modely. Daihatsu UFE-III zaujme velmi nízkou spotřebou, na jeden litr benzínu dokáže totiž urazit až 72 km. Strůjcem nízké spotřeby není pouze skromný apetit tříválce s objemem 660 cm3, ale také hmotnost 440 kg.

O studii Esse zatím víme velmi málo, snad že se pod kapotou schovává taktéž tříválec s objemem 660 cm3 a název je odvozen z anglického slova Essence.

Libor Zezulka
Diskuze (1)