Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler a Infiniti rozšiřují spolupráci

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Německý koncern s japonskou automobilkou postoupí od sdílení techniky k jejímu společnému vývoji a jedním z jeho prvních výsledků se má stát nová platforma.

V rámci spolupráce mezi aliancí Renault-Nissan a koncernem Daimler již došlo ohledně značky Infiniti například k poskytnutí motoru Mercedes-Benz pro sedan Q50. V současnosti se pracuje na kompaktním modelu Q30, jehož základem má být platforma MFA od Mercedes-Benzu.

Prezident Inifiniti Johan de Nysschen v rozhovoru pro Washington Post poodhalil další plány pro budoucnost a zmínil, že luxusní divize Nissanu společně s Daimlerem vyvíjí zcela novou platformu.

Ta se má v případě Infiniti stát základem pro čtveřici nových modelů. Ty prozatím nejsou blíže specifikovány a šéf japonské značky se k nim nijak nevyjádřil. Neoficiálně se spekuluje, že nová platforma se stane základem pro nástupce crossoveru QX70 a také sedanu Q70, jejichž představení se má uskutečnit v roce 2017.

V rámci spolupráce jsou podle zástupců německého koncernu všichni partneři otevřeni novým plánům, o nichž se neustále jedná. V případě schválení realizace některého z nových projektů všemi zúčastněnými stranami mají být zveřejněny oficiální informace o jeho budoucnosti.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
30. 1. 2014 10:25
TY TOHO NADĚLAJ - AUTA JSOU JEN OBYČEJNÝ PLECHOVKY <b class=

.. na kolečkách ;-)

DAIMLER MERCEDES-BENZ a TOYOTA + TESLA a PANASONIC

DMBTTP

TUDLE ZKRATKU SI ZAPAMATUJTE SOUDRUZI ;-)

VIVÁÁÁÁ LAS TESLAS [odkaz] [odkaz] [odkaz]

>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]