Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler propustí víc lidí, než se čekalo. Až 15.000 zaměstnanců

ČTK
Diskuze (4)

Německá automobilka Daimler propustí až 15.000 ze svých zhruba 300.000 zaměstnanců. To je více, než se čekalo.

Výrobce luxusních vozů tak hodlá do roku 2022 ušetřit přes 1,4 miliardy eur (35 miliard Kč). Ještě v listopadu vlastník značky Mercedes-Benz zveřejnil, že zruší 10.000 pracovních míst, připomněla agentura DPA. Nový úsporný plán chce šéf firmy Ola Källenius předložit v úterý na výroční tiskové konferenci, kde oznámí i hospodářské výsledky Daimleru za loňský rok.

Propouštění by se podle listu mělo dít sociálně smířlivou cestou prostřednictvím odstupného, dřívějších odchodů do důchodu a do řádného důchodu. Källenius na konferenci oznámí snížení investic do prodělečných projektů, které netvoří páteř podnikání Daimleru.

Loňský rok byl pro automobilku obtížný kvůli obchodním sporům a zpomalení na globálním automobilovém trhu. Jeden z největších výrobců luxusních vozů na světě už koncem ledna varoval, že provozní zisk mu loni zřejmě klesl o polovinu, přičemž to bylo už třetí varování týkající se výše zisku za rok 2019.

Slabý zisk je v kontrastu s prodejem vozů. Loni Daimler prodal 2,34 milionu osobních aut Mercedes-Benz, a jeho prodej tak byl devátým rokem za sebou rekordní.

ČTK
Diskuze (4)

Doporučujeme

11. 2. 2020 19:27
Daimler, to není jen Mercedes...
stačí se podívat na portfolio Daimleru a zjistíte, že zde zmíněné "luxusní vozy" jsou jen střípkem na jejich výrobní paletě... Třeba Fuso, Freightliner, Setra atd...
Avatar - CHerokee
11. 2. 2020 13:58
Jak dlouho
Jsem zvědav, jak dlouho to bude Němcům trvat, než se vzpamatují.... minimálně ti dělníci v automobilovém průmyslu by měli jít ve žlutých vestách do ulic. A bude hůř, pokud ne.
Avatar - Barrichello
11. 2. 2020 11:33
Důsedky ekomarixstické poltiky
eko fanatiků a zelených bolševiků v praxi :-) A koronavirus to ještě dorazí....
Myslím že helmut letos v přebytku nebude, ani omylem :-) :-)
10. 2. 2020 18:22
Elektromobilita
... ta here peníze a nic nepřináší - jen snižování nákladů propouštěním.