Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler se dále zajímá o MV Agustu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Německý koncern Daimler údajně zvažuje koupi zhruba čtvrtinového podílu ve slavné italské značce MV Agusta.

V březnu letošního roku se objevily informace o možném zařazení MV Agusty do portfolia Fiatu, podobně jako to v roce 2012 udělal Volkswagen s Ducati, kterou pod svá křídla převzala skupina Audi.

Tyto zprávy se ovšem nepotvrdily a naopak se v polovině července objevily nové informace o možném prodeji MV Agusty německému koncernu Daimler, které zveřejnila zpravodajská agentura Reuters s odkazem na německý deník Boersen-Zeitung.

Nyní německý list Süddeutsche Zeitung s odvoláním na zdroje z italského finančního sektoru uvádí, že Daimler jedná o koupi zhruba čtvrtinového podílu ve značce MV Agusta. Dohoda v hodnotě okolo 30 milionů eur má být podepsána příští týden a Daimler má mít možnost zvýšit svůj podíl výměnou za dodatečné investice ve společnosti.

Daimler se nesnaží o vstup do světa motocyklů poprvé. Od roku 2010 až do převzetí Volkswagenem spolupracoval prostřednictvím AMG s výrobcem motocyklů Ducati.

Nyní tedy pracuje na získání značky, jejíž jméno má nejen ve světě motocyklů stále velmi dobrý zvuk a představuje především výkonné a exkluzivní silniční stroje. Pokud k dohodě dojde, pak se Daimler, resp. Mercedes-Benz a AMG vyrovnají svým hlavním konkurentům v podobě BMW s jeho motocyklovou divizí a Audi s Ducati.

V případě, že k prodeji MV Agusty nedojde, pak má její současný majitel Claudio Castiglione stále záložní plán v podobě vstupu na burzu, kam hodlá umístit až 30 % akcií své značky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)