Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dakar 2018: Krásnou Roučkovou přejel kamion!

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)
Jediná česká jezdkyně v kategorii čtyřkolek Olga Roučková z týmu Moto Racing Group zažila ve čtvrté etapě „výživné“ věci. Dojela však do cíle a ve čtyřicátém ročníku Rallye Dakar pokračuje.

„Zpočátku etapy jsem jela v pohodě. Když přišel kamenitý úsek, bylo zapotřebí trochu ubrat a zbytečně neriskovat, což udělalo několik mých soupeřů. Pak přišla duna, mně tam zůstal neutrál a já zapadla. Dala jsem přilbu na hranu duny, tlačítkem na displeji dala signalizaci pořadateli, že opravuju. Když se mi povedlo po hodině mašinu vyprostit, přiletěl nějaký obrovský červený kamion a přejel mě. „Řekla jsem si, no dobrý, trsátka z toho nemám, jenom šišaté kolo, tak to zkusím opravit. Tloukla jsem s ním o kámen, a když se mi ho povedlo jakž takž srovnat, nasadila jsem ho a jela pomalu dál,“ popsala závodnice své trable.

V bivaku jí mechanik kolo vyměnil a statečná žena pokračuje dál. „Doufám, že se mně konečně opustí smůla. Ve třetí etapě prasklo lanko plynu. Stopadesát kilometrů speciálky a dalších dvě stě kiláků přejezdu do bivaku jsem jela s palcem pravé ruky namotaným na rukojeti. Chtěla bych v dalším průběhu soutěže trochu zrychlit a nedojíždět mezi posledními čtyřkolkami,“ dodala Olga Roučková.

V aktuálním pořadí je Olga Roučková v hodnocení čtyřkolek na 40. místě (ze 44) se ztrátou 15:19:51 hodiny na vedoucího Ignacia Casala z Chile.

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)