Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dálnice D1: Nebezpečný schod ve směru na Brno

Aleš Jungmann
Diskuze (16)
Na dálnici D1 se vlivem teplot objevil deseticentimetrový schod s trhlinou dlouhou v podélném směru zhruba dvacet centimetrů.

Zhruba desítka motoristů následně doplatila na velmi špatný stav dálnice proraženou pneumatikou či dokonce proraženou olejovou vanou. Dálnice byla na tomto místě následně na zhruba hodinu uzavřena.

ŘSD plánuje inkriminované místo na 52. kilometru směrem na Brno opravit co nejrychleji, doprava byla svedena do pravého pruhu a během dneška je plánováno převedení dopravy do protisměru. Vzhledem k silnému provozu se samozřejmě začínají tvořit kolony.

Tento případ připomíná podobně nepříjemné zdeformování vozovky dálnice D5 z minulého roku o kterém jsme vás informovali ve článku Dálnice D5 uzavřena kvůli vysokým teplotám.

Aleš Jungmann
Diskuze (16)
23. 6. 2011 20:36
Re: Ani poslední okreska
>:D :yes: :yes: :yes:
Avatar - Righ
23. 6. 2011 18:46
Re: Ani poslední okreska
Mne by se predstava "kamionu na kolejich" naramne libila, ale dneska k tomu pro dopravce zkratka neexistuje zadna motivace, financni ani casova. Vzdyt navic Praha nema s Brnem ani poradny primy vlakovy spojeni, coz je dusledek stupidni dopravni politiky 90. let, ktera pocitala s tim, ze vlak do kapitalismu nepatri a tak se naplanovala pouze rekonstrukce starych zeleznicnich koridoru. A tlacit napr. vysokym mytem dopravce ze silnic, kdyz nemaj kloudnou alternativu, by bylo silne nefer.
Avatar - Righ
23. 6. 2011 18:39
Re: jízda na jih
Prd komousi, D1 byla zkratka stavena podle takrka 40 let starych standardu a dneska uz tim padem dalece presluhuje. Navic na ni narostly intenzity takovym zpusobem, jakym se tehdy nikomu ani nesnilo. Proc D1 vypada jak vypada si muzes precist treba tady - [odkaz] . Za jeji soucasnej stav jsou naopak zodpovedny vlady poslednich 10-15 let, protoze s rekonstrukci uz se melo davno zacit.
Avatar - Blue Sun
23. 6. 2011 18:31
Re: Ani poslední okreska
To si dovedu představit v případě, že se podaří prosadit heslo "kamiony na koleje" a svést veškerou tranzitní dopravu na železniční koridory. Pak by se dálnice uvolnila i k provedení všech těch oprav. Pokud ne, budou šílené zácpy po haváriích na denním pořádku.
Avatar - CHerokee
23. 6. 2011 16:44
Re: Ani poslední okreska
>:D >:D >:D