Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další rána: Rallycross má být kompletně elektrický už za dva roky!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (30)
O rallycrossovém šampionátu s elektromobily se objevují nejrůznější zprávy již několik let. Podle těch nejnovějších se mají elektromobily stát od roku 2020 hlavní kategorií světového rallycrossu.

Mistrovství světa FIA v rallycrossu se má od sezony 2020 vydat podobným směrem jako šampionát Formule E. Podle starších zpráv se měly elektromobily stát novou kategorií a doplnit ty stávající, ale nyní se objevily nové informace.

Podle dobře informovaného a nejmenovaného zdroje webu Motorsport.com se má v současnosti jednat mezi World RX, FIA a automobilkami o konečné podobě šampionátu s elektromobily, ale již nyní má být jisté, že se máme dočkat mistrovství světa.

Současný vrchol šampionátu se má údajně proměnit do jisté formy mezinárodní série a zachováno zůstane i mistrovství Evropy, ale elektromobily se mají stát v rallycrossu naprostým vrcholem.

Mistrovství světa FIA v rallycrossu s elektromobily pak má vypadat podobně jako dnešní šampionát Formule E a týmy mají mít k dispozici vozy s identickým šasi, které jim bude dodávat jeden výrobce. V současnosti má probíhat jednání o konečné podobě nový elektrických speciálů pro rallycross s devíti různými výrobci.

Podle dostupných informací se předpokládá, že elektrické speciály budou mít společný základ v podobě monokoku z uhlíkových vláken a shodná bude i konstrukce obou náprav. Pohonné systémy a karoserie pak mají být odlišné. Očekává se, že elektromobily budou širší než dnešní vozy a budou mít ještě výrazněji propracované aerodynamické prvky.

Pokud se vše budou vyvíjet podle současných informací, pak se máme v roce 2020 dočkat rallycrossového šampionátu, v němž bude startovat patnáct elektromobilů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (30)
Avatar - wakantanka
10. 2. 2018 18:08
Re: Z té elektriky jednou zlbnou
Tak inak. Mas pocit ze niektory z vrcholovych hocakych sutaznych teamov udrzuje a upravuje svoje nacinie doma v garazi len pomocou gola sady kladiva a hasaku?
Avatar - O5kar
10. 2. 2018 17:43
A kdy už konečně zmizí ta F1 s těmi brblajícími turbomotory?
A nahradí ji plně ještě něco lepšího, než je Formule E? Je to sranda, dívat se, jak se prohání po trati něco, jako bzučící vosy.
9. 2. 2018 23:19
Re: Z té elektriky jednou zlbnou
A proč by měl?
Ano, nejsme tu na fóru o českém jazyku. Ale tu gramatickou sebevraždu, co šaman spáchal nelze nechat bez povšimnutí.
Někdy jeho příspěvky nejsou špatné, ale když je čtu tak pozbývají důvěry.
9. 2. 2018 22:45
Re: Z té elektriky jednou zlbnou
Ty si vážne blb, a naviac máš v hlave asi nasrané...
:-!
9. 2. 2018 22:42
Re: Z té elektriky jednou zlbnou
Prečo sa stále správaš jak blb? Necítiš sa trápne?