Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další řidič kamionu ohrožoval v Česku životy na železničním přejezdu. Prorazil závoru a ujel

Stanislav Kolman
Diskuze (15)
Policie pátrá po kamioňákovi, který během včerejšího podvečera poškodil závodu železničního přejezdu, když na něj vjel i přes výstražnou signalizaci.

Video se připravuje ...

Že se řidiči kamionů poučili z tragických událostí z let minulých a k železničním přejezdům nyní přistupují s větším respektem? Kdepak. Dalšího hříšníka zachytila kamera v Moravském Písku včera po páté hodině odpolední. Na železniční přejezd zamířil i přes výstražnou signalizaci a zůstal zaklíněný mezi závorami.

Byť se těžko hledají slušná slova, řidiče lze pochválit alespoň za jednu věc. Nenechal kamion mezi závorami stát, ale prorazil ji, aby nedošlo k tragickému střetu s vlakem. Pokud byste čekali, že na místě zůstal a začal situaci řešit, jste na omylu. Z místa incidentu zbaběle ujel.

Policie už po viníkovi pátrá. Zatím se ví jen to, že oranžový kamion přejíždějící přejezd ve směru od Polešovic na Moravský Písek měl zahraniční registrační značku. I když to z kamerových záběrů není patrné, vyšetřovatelé potvrdili, že řidič vjel na přejezd v době, kdy bylo v činnosti světelné a zvukové zabezpečovací zařízení.

Hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník vyzval veřejnost ke spolupráci. Pokud někdo může poskytnout o vozidle a jeho řidiči nějaké informace, má kontaktovat dopravní policii na telefonu 974 633 260, případně se ozvat na linku 158.

Stanislav Kolman
Diskuze (15)
Avatar - zaplosak
13. 6. 2018 10:02
Re: kamiony
opravdu pokrokový názor, musíte mít mozek velikosti hrášku... >:D
13. 6. 2018 08:42
Re: kamiony
Keby nebolo tychto oblud, tak by jejich řidič nemohli nechávat svoje manželky doma "samy" >:-[]
13. 6. 2018 08:19
Re: kamiony
No daj a prezrad nam, cim kamiony nahradis? A ak je tvoj argument zeleznica, len dokazes, ze netusis nic o potrebach logistiky.
13. 6. 2018 07:29
kaka
" a zůstal zaklíněný mezi závorami"

urcite ne, kdyby byl zaklineny, nemohl by se hnout nijak. Pro 20 tun pohybove hmoty nebyl problem se rozjet a slabe zavory ze dreva zlomit. Ono by taky musel nekdo investovat do NORMALNICH kamer, aby sla SPZ vylustit, ne nejake predpotopni shitky co neumi ani PAL...
12. 6. 2018 23:41
Re: Signalizace???
A ta přítelkyně zapomněla dodat, že
a) závory byly nahoře, ale světla svítila
b) světla nesvítila, ale vlak jel rychlostí max. 10km/h a intenzivně houkal.

Ono ty PZZ jsou konstruovány tak, že porucha se projeví bezpečným směrem, tj. přejezd zůstane uzavřen. Docela by mne zajímaly podrobnosti těch Pardubic.