Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Datsun bude lákat zákazníky ojetých aut

David Bureš
Diskuze (2)
Datsun zacílí na zájemce o levný automobil. Na ruském trhu ale zdejší Ladě obnovená značka Nissanu konkurovat nemá.

Obnovená značka Datsun postupně míří na nové trhy, v příštím roce začne své automobily prodávat i v Rusku. Nabízenými modely zde bude chtít oslovit hlavně zákazníky, kteří v současnosti kupují ojeté vozy.

„Hlavním cílem je být seriózní alternativou k trhu s ojetými automobily. To je místo, kde chceme soupeřit,“ říká Jerome Saigot, ředitel ruského zastoupení Datsunu.

Datsun je stejně jako zdejší značka Lada součástí aliance Renault-Nissan. Dalo by se tvrdit, že obě značky budou cílit na stejné zákazníky, Saigot má ale opačný názor. Vedle zákazníků ojetin chce Datsun oslovovat i ty, kteří automobil kupují vůbec poprvé.

Svojí cenou přitom Datsun zamíří na stejný trh jako Lada, cílem je obsadit trh s vozy stojícími méně než 400.000 rublů (cca 244.000 korun). Domácí Lada dokonce prodává i vozy s cenovkou pod 300.000 rublů – stárnoucí hatchback Samara stojí 297.000 rublů (181.000 Kč), sedan Granta dokonce začíná na 279.000 rublech (170.000 Kč).

Saigot přesto věří, že je zde prostor na trhu, prodeje takto levných aut mají v Rusku růst. Dnes tvoří auta s cenovkou pod 400.000 rublů čtvrtinu trhu, tedy asi 700.000 aut, do roku 2017 mají prodeje takto levných vozů vzrůst na 900.000 aut. Prodejní cíle si vedení ruského zastoupení Datsunu ale zatím nedává.

Na ruský trh bude Datsun oficiálně uveden v dubnu příštího roku. Automobily pro zdejší trh se budou vyrábět v továrně AvtoVAZu v Togliatti. První exempláře zamíří k zákazníkům na konci léta.

Vzkříšený Datsun dosud představil dva modely – malý hatchback Go a MPV Go+. Oba automobily jsou postaveny na platformě Nissanu Micra, pod kapotou mají zážehový tříválec. Vedle Ruska se Datsuny budou prodávat také v Indii, Indonésii nebo Jižní Africe.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - KubikCv
18. 12. 2013 22:53
Smysl nadpisu?
Datsun bude lákat zákazníky ojetých aut ???

Větší smysl by mi dávalo toto:

Datsun bude lákat zákazníky autobazarů
Datsun bude lákat kupce ojetých aut

To i v Blesku umí napsat poutavější nadpis článku >:D