Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

De Tomaso SLC: Podoba prozrazena

Diskuze (28)
Už víme, jak bude vypadat nové De Tomaso SLC. Konkurent BMW 5 GT se představil v Římě.

V římském Palazzo Chigi byl předveden prototyp crossoveru De Tomaso SLC. Díky tomu konečně známe podobu auta, které se ve světové premiéře představí za dva týdny na autosalonu v Ženevě.

Odhalení potvrzuje dřívější dohady, že se prvním modelem se obnovená automobilka De Tomaso pustí do boje s podobnými zbraněmi jako BMW řady 5 Gran Turismo.

Původ techniky stále není znám, nabídku motorů by ale měl tvořit zážehový V8 404 kW (550 k) a umírněnější turbodiesel V6 184 kW (250 k). Nejnověji se objevují také informace o použití zážehového V6 s 221 kW (300 k).

Cena by se měla pohybovat mezi 100 a 130 tisíc Euro. To je o něco víc než v případě BMW 5 GT, příplatek za exklusivitu malosériového produktu by ale neměl být nijak dramatický. Výroba bude spuštěna v roce 2012.

O design se postaralo studio Pininfarina. I přes vyšší stavbu karoserie De Tomaso SLC nepoužívá designové prvky SUV. Místo toho sází na uhlazené elegantní tvary ozvláštněné několika zajímavými detaily.

Majitelem značky De Tomaso je Gian Mario Rossignolo, bývalý vrcholný manažer Fiatu. U nových modelů spojil své síly s karosárnou Pininfarina poté, co mu nevyšel pokus převzít provozy zkrachovalého studia Bertone (jeho turínskou továrnu odkoupil právě Fiat).

De Tomasa proto budou vyjíždět z bran továrny Grugliasco, která je po ukončení výroby Alfy Romeo Brera/Spider neobsazená. Rossignolo počítá s tím, že ročně prodá asi 8 tisíc aut – 3 tisíce crossoverů, 3 tisíce sedanů a 2 tisíce kupé.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/embed/Pcu769yFed8" style="auto"}

Diskuze (28)
Avatar - beibej
18. 2. 2011 12:28
Re: to je ale
JO!!!
17. 2. 2011 22:06
uff panečku to je porce italského designu :D
Dvě roviny - interier vypada velmi slibně, střední panel - až bych řekl navozujíc dojem letadla - pěkně vymezuje prostor řidiče a spolujezdce.

Exterier - naprostá katastrofa, z profilu naprosto utopená kola, vele - mezery naprosto nechápu, zadní partie má lepší i Dacia >:D
Avatar - Pekelná Micinka
17. 2. 2011 19:34
Re: Je to maso
Kdybych tu fotku zadku našel na netu a nebylo na něm to označení, tipl bych bez váhání, že to je nějaká novější amerika, třeba nějaký domnělý nástupce Chrysleru 300.
Avatar - da_b0mb
17. 2. 2011 18:52
Re: Je to maso
:yes:
Avatar - Pekelná Micinka
17. 2. 2011 18:42
Je to maso
Tohle je zlé, vypadá to velmi nepůvodně a nepůvabně. Vzhledem k tomu, že nenavazovali na žádný svůj firemní design direction, tak mohli stvořit úplně něco nového, neotřelého, i třeba retro. Je to promarněná příležitost.