Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dealer Fordu vsadil na retro, parádní doplňky F-150 ale nejsou levná sranda

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Dvoubarevný lak, spousta chromu, pneumatiky s výrazným značením a usměvavé kryty světel. Kdo by takovému krásnému retru odolal?

Retro v automobilovém průmyslu stále táhne, což dokazují designové odkazy i oživované historické značky či názvy modelů. Kromě automobilek ale mohou retro využít i samotní prodejci, jak ukazuje dealer Beechmont Ford Performance z amerického Ohia.

Prodejce vozů Ford, známý pod zkratkou BFP, představil první retro-laděný Ford F-150 již v roce 2019, v roce 2021 pak představil retro-vzhled i pro čtvrtou generaci populárního modelu F-150. Nyní, v roce 2023, se vrací s další edicí retro-stylizovaného full-size pick-upu, která navíc ukrývá milé překvapení.

Video se připravuje ...

400 nebo 700 koní v retro-edici

Na rozdíl od předchozích retro-modelů z dílny BFP totiž edice pro aktuální modelový rok přijíždí ve dvou motorizacích. Základní verze je osazena legendárním 5,0litrovým motorem V8 Coyote, který nabízí výkon cca 400 koní. Komu by to ale nestačilo, může sáhnout po výkonnější verzi, která díky přeplňování kompresorem Ford Performance nabízí výkon kolem 700 koní.

Bez ohledu na úroveň výkonu se přitom posádka může těšit na ještě zajímavější zvuk. Na výběr je výfuk MBRP nebo Roush Performance, což je zárukou parádní zvukové kulisy. Retro edice Fordu F-150 od BFP ale zaujme i bez nastartování.

Vůz totiž sází na výraznou dvoubarevnou kombinaci lakování, kdy boky zdobí výrazný bílý pruh, podobně jako v osmdesátých letech. Dealer navíc přidal spoustu nově chromovaných prvků, jako jsou nárazníky, mřížka chladiče, kliky dveří, nášlapy pod dveřmi, lemy značení, atd.

Vůz stojí na chromovaných kolech, obutých do 33palcových terénních pneumatik BFGoodrich AT s výrazným bílým značením. Podvozek je navíc zvednutý o 3 palce, tedy asi 7,6 centimetru. Na korbě pak vidíme chromovaný rám, na kterém jsou čtyři přídavná světla KC Daylighter s kryty ve stylu smajlíků.

Video se připravuje ...

Styl 80. let s moderní technologií

Retro-stylizovaný Ford F-150 tak skutečně parádně odkazuje na osmdesátá léta, rozhodně ale nepočítejte s historicky nízkou cenou. Úprava verze o výkonu 400 koní startuje od 12.995 dolarů (cca 280.000 Kč), přeplňovaná verze od 25.095 dolarů (cca 541.000 Kč). Bavíme se přitom jen o ceně úpravy, bez ceny samotného Fordu F-150.

Prodejce přitom uvádí, že průměrná cena upraveného modelu v základní verzi se nejčastěji pohybuje kolem 75.110 dolarů (cca 1.619.000 Kč), za výkonnější model zákazníci obvykle utrácí kolem 87.210 dolarů (cca 1.879.000 Kč). V závislosti na skladových zásobách se ale ceny mohou ještě pohybovat nahoru a dolů.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme