Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Detroit 2007: Honda Accord Coupe Concept

Ondřej Láník
Diskuze (28)
Honda se chce na americký trh vrátit s úspěšnými dvoudveřovými modely Accord. Předkrmem je včera představená předprodukční studie.

Novinka ukazuje nejen představu Hondy o novém dvoudveřovém Accordu, ale také stylistické rysy připravované generace amerického Accordu, který je nejdůležitějším modelem značky na americkém trhu. Poněkud usedlá verze šestiúhelníkové masky kontrastuje s jednolitým designem opticky mohutného vozu.

Výrobce bohužel nezveřejnil žádné rozměry, ani podrobnější technická data a tak se musíme hlavně dívat. Za pozornost stojí bezpochyby elegantní silueta střechy, která se vzadu dlouho svažuje k odtrhové hraně. Accord Coupé bude mít jedno z nejdelších výklopných vík, jaká jsou na trhu. Lze předpokládat, že místa na zadních sedadlech nebude na výšku příliš mnoho, ale pro zavazadla naopak poslouží velkoryse dimenzovaný zavazadlový prostor. Futuristicky provedená záď má výrazná koncová světla sdružená pod společným krycím sklem. Příď v některých svých rysech připomíná agresivní prvky malého Lexusu a nového Lanceru.

Vpředu je uložený vidlicový šestiválec s novým systémem VCM (Variable Cylinder Management), který by měl dále zlepšit pověst značky prodávající na americkém trhu vozy s nadprůměrně nízkou spotřebou. Vedle designu a techniky motoru byla věnována pozornost pasivní bezpečnost. Příď je navržena s ohledem na kompatibilitu při střetu s různými typy překážek resp. vozidel. Možná i proto je příď vyšší, než bychom u dvoudveřového vozu čekali.

Ondřej Láník
Diskuze (28)
Avatar - King
11. 1. 2007 14:49
Re: TAK TO JE
Tady nejde o růžový brejle, tady jde o fyzické zkušenosti podpořené estetickým cítěním. Skutečně jediná ošklivá evropská Honda je City, i když uznávám, že FR-V, Civic 5D a CR-V jsou poměrně kontroverzní a tudíž se na ně názory pochopitelně liší. Naopak Legend je až příliš konzervativní, to ovšem jeho vzezření nikterak neshazuje. Zbytek je pak velmi nekonfliktní a vesměs sympatický. :-)
Avatar - King
11. 1. 2007 14:44
Re: Jako, jako, jako, jako, jako, jako, jako...
Asi tě pošlu do věčných lovišť... >:-[] ..... >:D
Avatar - King
11. 1. 2007 06:42
Re: Jako, jako, jako, jako, jako, jako, jako...
Naopak, tohle je nejhezčí americký Accord Coupe, jaký kdy byl, a to s přehledem... Současná odulá verze bez výrazu je naprostý otřes, předchozí byla pěkná, nóbl, ale příliš americká a tudíž komfortní, a ta před ní byla ve své době elegantní, ale úplně obyčejná. Tohle je první model, co působí tak, jak by Honda měla - sportovně a agresivně. Že to není RX-8 je dáno klientelou, jakou Acco v Americe má.
Avatar - King
11. 1. 2007 06:37
Re: TAK TO JE
Myslím, že ti Well odpověděl za mě. >:D
Avatar - King
10. 1. 2007 10:19
Jako, jako, jako, jako, jako, jako, jako...
Chystám se napsat knihu. Bude to velkolepé dílo: "Čemu všemu je podobný Accord Coupe Concept". A zabere mnoho, mnoho stran, a to bude jen výčtem typů aut. Už jich mám spoustu, ale použijte prosím svou bujnou fantazii a pomožte rozšířit, jsem placen od znaků. >:D Audi TT, Hyundai Coupe, Hyundai Sonata, Porsche 911, BMW, Volvo, Scion, Mitsubishi Eclipse, Mitsubishi Concept X, Lexus IS. Tak dál, dál, dál... Tohle všechno svědčí o jediném - Hondě se povedlo navrhnout ve střední třídě opravdu pěkné a navíc svébytné auto. A to se cení. :-) :yes: :yes: