Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Detroit: Saturn Curve - Imagemaker

Ladislav Čermák
Diskuze (2)
Na společné podlahové plošině s Pontiacem Solstice vzniklo i 2+2 místné kupé „syntetické“ koncernové značky Saturn. (doplněno o 4 plakáty)

Na společné podlahové plošině s Pontiacem Solstice vzniklo i 2+2 místné kupé „syntetické“ koncernové značky Saturn. Zadní kola pohání přeplňovaný čtyřválec 2,2 L Ecotec s variabilním časováním ventilů (147 kW a cca 290 Nm) a pětistupňová mechanická převodovka Getrag. Všechna kola jsou nezávisle zavěšena na hliníkových ramenech, do 20“ kol se vešly skutečně obří brzdové kotouče.

S pohlednými liniemi pomáhal mj. Pininfarina, který prototyp také smontoval. Nedílnou součástí dojmu, který se otevřeně snaží pozitivně ovlivňovat lidské pocity je i v teplých odstínech a příjemných materiálech vyvedený interiér, jehož neoslnivé vnitřní osvětlení mění barvu dle situace a pomáhá tak vytvářet patřičnou atmosféru.

Na rozdíl od Solstice, o jehož výrobě už bylo rozhodnuto, není další osud Curve jistý, ačkoliv se dá předpokládat, že na zcela nové plošině nebude jistě jezdit jen jediný vůz.

Ladislav Čermák
Diskuze (2)