Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Divnější auto dnes už asi neuvidíte. Pamatujete si na tuhle Tatru 603?

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Divná auta vám ukazujeme pravidelně a často se přitom pohybujeme na hranici mezi úžasností a příšerností. V tomhle případě se asi shodneme, že jsme hranici překročili.

A samozřejmě směrem k příšernosti. To, co si můžete prohlédnout v galerii, je totiž v České republice upravená Tatra 603, která dostala šest předních světlometů a především bláznivou karoserii - zřejmě z laminátu.

Při pohledu na obrázky i samotný vůz je vám asi jasné, že nejde o nějaký nedávný výtvor. Z auta totiž přímo vyzařují devadesátá léta. Tahle skutečnost by tak mohla posloužit jako jistá polehčující okolnost, která může zjemnit odsouzení zvláštní úpravy. Devadesátky prostě byly "svoje".

Rádi bychom vám o tatře nabídli co nejvíc informací, ale bohužel jich k dispozici mnoho nemáme. Uvítáme tedy vaší pomoc - pokud víte, proč, kdo a kdy tuhle věc postavil, dejte nám vědět!

Kolega Ondra Pavlůsek si vůz pamatuje z druhé poloviny 90. let, kdy jej potkával v Brandýse nad Labem a Čelákovicích. Tatra se pohybovala mezi obchody s použitým oblečení a podle polepů evidentně sloužila jako reklamní poutač na ony second handy. Pravda je, že žlutou tatru s obrovským křídlem byste asi jen tak nepřehlédli. Ani v 90. letech.

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Doporučujeme

2. 10. 2019 11:39
Současný stav této T603
V říjnu 2010 byla zahájena přestavba této žluté Tatry na repliku závodní Tatry T603-2 B5 Marathon de la Route 1967 startovní číslo 4. tovární posádky Bohuslav Stiborek - Jindřich Kysučan - Julius Randýsek. Přestavbu prováděl Zdeněk Hajdušek (syn továrního jezdce Stanislava Hajduška) na zakázku pro Antonína Charouze pro muzeum sportovních automobilů v Lánech. Charouz měl požadavek na stavbu dvou těchto vozů. Druhý vůz č. 3 je stále vystaven v muzeu. Tento vůz o kterém je řeč (č.4) byl chvíli v inzerci na prodej, ale myslím že se kupec nenašel a je stále v Lánech nejspíš v depozitu Antonína Charouze.
Foto z přestavby:
http://www.tatrovaci.cz/…ace_vozidel.html
Mnohokrát jsem navštívil dílnu Zdenka Hajduška a sledoval renovaci-přestavbu. Mám i několik vlastních fotografií.
Více informací o těchto závodních Tatrách 603 naleznete na našich stránkách.
http://t603-marathon.tatraportal.sk/index.htm
1. 10. 2019 11:26
"Renovace"
http://www.autosva.cz/…tatra-603-tuning

Tady jí prý "renovovali" po tom dřívějším reklamním stavu do toho čistě žlutýho.
28. 9. 2019 07:58
tatra
a potom Porsche vyrobilo Panameru. Češi zase byli vpřed
27. 9. 2019 21:20
Tatra
Já ji léta vídával na pozemku naproti autoservisu v úvalech u Prahy. Na hlavní silnici.stala tam několik let hned za plotem.Dobročovická
https://maps.app.goo.gl/…KwPc6S76aZ4i4o7. Přesně tady. Pak ten barák někdo koupil a auto zmizelo. Dost možná se optat nového majitele od koho to koupil. Bude mít kontakt na bývalého majitele.
26. 9. 2019 21:35
Re: divná Tatra 603
:no: Divná, resp. riadne hnusná. Takto zmršiť nádherné staré auto... ;-\ :no: