Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Divoká představa: Jak by se vám líbila Dacia Logan jako elegantní shooting brake?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Značka Dacia je neodmyslitelně spojena s dostupnými automobily a vozy, které zpravidla nabízejí výhodný poměr cena/výkon. Co kdyby ale zamířila trochu výš?

S myšlenkou poněkud honosnější Dacie, která by nabídla kombinaci praktičnosti a stylu, si pohrává marocký designér a umělec vystupující na internetu pod jménem Uness Design. Prezentuje ji na konceptu modelu Logan Shooting Brake, představujícím elegantní kombík s poměrně atraktivním vzhledem.

Na první pohled tento návrh možná ani nevypadá jako Dacia a už vůbec ne jako vůz, který by měl mít něco společného s modelem Logan. Může za to dynamický tvar karoserie s praktickou zádí, která přesně v duchu současného vnímání aut typu shooting brake není "užitkově" hranatá. Jde spíš o řešení někde mezi klasickým kombíkem a hatchbackem.

Vize pětidveřového praktika ovšem zaujme také střešním spoilerem, výraznými koncovkami výfuku nebo pohlednými koly.

Jenže když se podíváte na detaily, všimnete si mnoha prvků, které kombík sdílí se sedanem Logan. Jde například o velice podobnou příď s povědomou maskou chladiče a na ni navazujícími světlomety. Je tu ale také stejně navržený nárazník, přední kapota pak dostala charakteristické prolisy. Se sedanem koncept spojují i "vyboulené" blatníky.

Video se připravuje ...

A podobnosti najdeme dále vzadu, koncept má stejná světla jako sedan, jemuž se blíží také provedení otevírání zavazadlového prostoru a opět si můžeme všimnout charakteristických prolisů. Příbuznost tu tedy je, byť maskovaná výrazně sportovnějším postojem.

Pro úplnost dodáváme, že jde o neoficiální návrh. Neočekáváme, že by Dacia v blízké budoucnosti takové auto představila. V nabídce rumunské značky mimochodem aktuálně nenalezneme žádný klasický kombík, nejblíž má tomuto typu vozidla nový Jogger.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - del42sa
26. 5. 2022 06:46
Dacia
A co takhle Dacia jako elegantní traktůrek ? :D

http://agroseznam.cz/…raty/35135_1.jpg