Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dnes nastupuje do Škodovky nový šéf. Připomeňte si i jeho předchůdce

ČTK
Diskuze (3)

Klaus Zellmer od září 2020 zastával funkci šéfa prodeje, marketingu a poprodejních služeb automobilky Volkswagen. Ve funkci předsedy představenstva Škody Auto nyní nahradí Thomase Schäfera, který ode dneška převezme funkci předsedy představenstva značky Volkswagen.

Schäfer se zároveň stane členem koncernového představenstva a bude řídit skupinu značek, mezi které spadá například Volkswagen, Seat a Škoda.

Video se připravuje ...

Zellmer v roce 1994 začínal kariéru jako projektový manažer v Institutu pro automobilový průmysl (IFA) v Nürtingenu. V roce 1997 nastoupil do automobilky Porsche, kde působil postupně jako asistent představenstva, oblastní a projektový manažer, vedoucí marketingu a v letech 2010 až 2015 byl šéfem představenstva tohoto stuttgartského výrobce sportovních aut. Od roku 2015 do roku 2020 byl šéfem zastoupení značky ve Spojených státech.

"Pro Škoda Auto se nám podařilo získat jednoho z našich nejrenomovanějších manažerů. Klaus Zellmer má za sebou více než 20 let zkušeností z automobilového průmyslu. Během této doby se vypracoval nejen na absolutního automobilového experta, ale také dokázal, že má velký strategický a podnikatelský rozhled," okomentoval výběr nového šéfa firmy předseda dozorčí rady Škoda Auto Murat Aksel.

Narodil se v roce 1967 ve Stuttgartu. Vystudoval obchodní administrativu na Vysoké škole aplikovaných věd v Nürtingenu. Absolvoval studijní stáže v Británii, Francii a Spojených státech.

Po Bernhardu Maierovi, který byl předsedou představenstva Škody Auto v letech 2015 až 2020, je Zellmer druhým šéfem mladoboleslavské automobilky, který původně působil jako vrcholový manažer u Porsche.

Přehled předsedů představenstva Škody Auto od vstupu VW

  • Ludvík Kalma, 1991-1996
  • Vratislav Kulhánek, 1997-2004
  • Detlef Wittig, 2004-2007
  • Reinhard Jung, 2007-2010
  • Winfried Vahland, 2010-2015
  • Bernhard Maier, 2015-2020
  • Thomas Schäfer, 2020-2022
  • Klaus Zellmer, 2022 -
ČTK
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
2. 7. 2022 12:11
Re: prajem mu vela uspechov
Škoda patří k automobilkám která obtížnější období posledních let ZVLÁDLA úplně NEJHŮŘ

Hroutí se prodeje jeden trh za druhý = že se dostala MIMO realitu padlo tady v diskuzích už při šílených cenách při představení poslední Okty. Od tý doby se ve firmě všechno dál VÝRAZNĚ ZHORŠILO

Krom toho že od státu dostala obří podporu což byl úspěch = tak (skoro) všechno ostatní přesný opak. Škoda v této klíčové dekádě = jede dolů jak po skluzavce. KDE JAK si došel K PŘESNÉMU OPAKU?
Avatar - 3_diamanty
1. 7. 2022 15:04
prajem mu vela uspechov
skoda to ma naslapnute zatial velmi dobre v tejto klucovej dekade... tak snad jej pomoze este k lepsim vysledkom a nezabudne nadalej aj na rodiny s detmi ( som zvedavy co bude so scalou ) ....

nieco mimo temu ale snad to tu coskoro bude na stranke tiez ....

https://www.topspeed.sk/…liardu-eur/21419

neskutocna parada ... :yes: :yes: :yes: ...... az sa mi tomu nechce verit ze to opat nevyhrala nejaka zilina nitra trnava ci bratislava .... ta konečne budze daco aj u nas na totym našom saľenom vychodze ... I love KE :yes: