Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Do kin míří Taxi 5! Superrychlý taxík Peugeot 407 si to ve filmu rozdá s Lamborghini

David Bureš
Diskuze (13)
Dvacet let po prvním filmu o superrychlém taxi z Marseille přichází páté pokračování této ságy. Obsazení se mění, peugeoťácký taxík zůstává.

Filmovou ságu Taxi o speciálním bílém taxíku jezdícím po Marseille asi nemá automobilovým fanouškům smysl blíže představovat, akční snímky o taxikáři Danielu Moralesovi a jeho speciálním autě, nejprve Peugeotu 406 a následně Peugeotu 407, jsou v českém prostředí dobře známé. V květnu se její milovníci mohou těšit již na pátý snímek, který chce tuto sérii oživit.

Opět se bude točit kolem „vytuněného“ taxíku, který pomáhá marseillské policii, jinak ale nezůstane kámen na kameni. Pátý snímek, jednoduše nazvaný Taxi 5, se totiž točí kolem nových postav. Daniel Morales tak tentokrát má chybět, stejně jako Lilly Bertineau (Marion Cotillard).

Hlavním hrdinou Taxi 5 bude policista Sylvain Marot, který byl převeden na městskou policii v Marseille, aby dopadl gang italských lupičů. S chabě vybaveným vozovým parkem tamějších strážníků to ale půjde těžko, a tak požádá o pomoc Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese, který zdědil slavný upravený taxík. Jenže na rozdíl od strýce neumí řídit, a tak se za volant bude muset posadit Marot... A jak naznačuje zveřejněný trailer, můžeme se mimo jiné těšit i na honičku Peugeotu s Lamborghini.

A nezměnilo se jen obsazení, ale také tvůrci. Na scénáři už nepracoval jako u minulých dílů slavný Luc Besson, který zůstal tentokrát jen producentem, ale dvojice Franck Gastambide/Stéphane Kazandjian, z nichž první snímek také režíroval. V českém prostředí moc známí nejsou, oba však tvořili scénář třeba ke komedii Pařba v Pattayi.

Do českých kin film Taxi 5 vstupuje 10. května, kdy se dozvíme, zda půjde o povedené oživení série, nebo naopak o další hřebíček do rakve kdysi populární ságy. Jestliže první díl Taxi z roku 1998 nadchl a i druhý díl nazvaný Taxi, Taxi z roku 2000 nastavenou laťku udržel, následující dva díly už naznačovaly, že je myšlenka vytuněného taxíku z Marseille vyčpělá. Nebo máte jiný názor?

David Bureš
Diskuze (13)
Avatar - kari.laz
10. 4. 2018 10:03
Asi ani budget velký nemaj...
Pár bouraček výhradně Daciema, auto z posledního dílu, místo aby postavili 508, herci přeobsazení. Jednička, dvojka super, pak to šlo z kopce a tohle mám pocit tomu nasadí korunu.
Avatar - Hammunasakra
10. 4. 2018 10:03
Re: Taxi
Sou to prostě lidi co rádi filmy = taky tam občas hlasuju >:-[]

Spielberg ti nesednul? Tenhle poslední je dost pro mladý = asi dost záleží kolik ti je :-)

Do nejlepšího filmu tisíciletí má podle hodnocení na ČSFD dost daleko = teď je 185. a většinou se to po úvodnim nadšení časem spíš trochu zhorší ;-)

Nejsem žádnej fanda série Taxi = ale sem těžkej nefanda Babovřesků = asi tak. Hodnocení na ČSFD na to má podobnej pohled [odkaz] :-)
10. 4. 2018 09:36
Re: Taxi
Nelze nesouhlasit, ale sektu jménem ČSFD bych bral hodně s rezervou.
Po zhruba týden starém útrpném zážitku u filmu Ready Player One, jenž má na onom serveru hodnocení na úrovni nejlepšího filmu tisíciletí, si už žádné iluze nedělám 8-s >:D
Avatar - Hammunasakra
10. 4. 2018 07:25
Re: 20 let...
:yes: :-)
Avatar - euro89
10. 4. 2018 05:35
20 let...
Dekuji redakci za pripomenuti, jak rychle ten cas leti a ja starnu. Pamatuji si, ze jsem byl v kine na vsech dilech a mam pocit, jako by to nebylo ani deset let... Jinak za me byla nejpovedenejsi dvojka Taxi, Taxi. :yes: :-)
PS: Je to komedie, ne dokument. Tak tu nereste, ze to je kravina... u tohodle filmu se ma clovek hlavne zasmat.