Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dočkáme se někdy BMW X6 M CSL? Takhle by mohlo vypadat

Dominik Kovář
Diskuze (2)

BMW nelení a v posledních týdnech vydává jeden nový nebo modernizovaný model za druhým. Na základě faceliftovaného BMW X6 M si grafik představil vzhled potenciálního provedení CSL.

Nejnovějšími dílky v portfoliu bavorské automobilky jsou modely X5 a X6, které dostaly v polovině svého generačního cyklu facelift. Přibližně po dvou týdnech následovaly ostřejší verze X5 a X6 M Competition. Jednou z nejzásadnějších technických novinek u modelu X6 M Competition je přítomnost 48V asistence, bez které už se ale pravděpodobně moderní vůz s vysokým objemem a počtem válců neobejde.

To, že se BMW X6 M Competition stalo mild hybridem nic nemění na tom, že si s 4,4 litrovým motorem V8 s technologií M TwinPower Turbo užijete pořádnou porci zábavy. X6 M Competition nyní poskytuje výkon dosahující 460 kW (625 koní) s maximálním točivým momentem 750 Nm. Z 0 na 100 km/h se ostré SUV dostane za 3,9 sekundy a maximální rychlost je omezena na 250 km/h, respektive na 290 km/h s M Driver’s paketem.

Video se připravuje ...

Vlastnosti nového BMW X6 M Competition hravě stačí na vyrovnaný souboj s konkurenty Audi RS Q8 nebo Mercedes-AMG GLE 63 kupé. Co ale vytvořit limitku, která by konkurovala těm největším hráčům v kategorii vozů SUV, jako jsou například Ferrari Purosangue, Lamborghini Urus Performante nebo Aston Martin DBX707?

Na pomyslný Olymp vozů kategorie SUV by se bavorské automobilce hodilo označení CSL, které v nedávné době oprášila a použila už na několika modelech – M4 CSL (limitovaná série 1000 kusů) a 3.0 CSL (limitovaná série 50 kusů). Dosadit odznak CSL na SUV by bylo jistě riskantním krokem, ale těch se BMW nebojí.

Instagramový profil ildar_project svým renderem ukázal, jak by mohlo takové BMW X6 M CSL vypadat. Žluté laserové světlomety po vzoru závodních vozů GT, rozšířené blatníky a černé pruhy na kapotě s agresivním červeným lemováním pokračujícím okolo ledvinek a nárazníku. K tomuto designu si domysleme minimálně 700 koní pod kapotou a X6 M CSL je na světě. BMW má všechnu odvahu i technologie k tomu, aby se taková představa, byť třeba pouze v limitovaném provedení, stala realitou.

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Doporučujeme

28. 2. 2023 14:07
Re: Tomu se říká...
Ale možno to detský dušičku "tvorcu" potešilo, aký pekný obrázok sa mu podaril...
28. 2. 2023 09:01
Tomu se říká...
...našli jsme na internetu jeden obrázek a jinak nic nevíme.