Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dohoda o Euro 7 rozčílila ekology. Mluví o předčasných úmrtích

ČTK
Diskuze (167)

Pozitivní ohlas vyvolala u automobilek dohoda o emisní normě Euro7, kterou uzavřeli zástupci členských zemí Evropské unie a Evropského parlamentu.

Některé firmy ze širšího odvětví automobilového průmyslu ovšem tvrdí, že dohoda mohla být ambicióznější. Environmentální organizace požadovaly výrazně vyšší cíle a o nových limitech hovoří jako o "zmrazení současné situace" a vítězství automobilové lobby.

Dohoda po tlaku části členských zemí včetně Česka výrazně zmírnila původní návrh Evropské komise, proti němuž automobilky protestovaly. Emisní limity výfukových plynů zůstanou na úrovni, kterou dnes obsahuje platná emisní norma Euro 6, a to včetně limitů testování. Nařízení nově zavádí opatření zaměřená na snížení emisí z pneumatik a brzd a na zvýšení životnosti baterií.

Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA) označilo dohodu za "významný milník v zavádění světově nejpřísnějších emisních standardů", díky němuž získají výrobci jistotu pro plánování své další strategie. "Největších zlepšení kvality vzduchu bude dosaženo vyřazením starých vozů na silnicích v EU a rychlou elektrifikací," uvedla šéfka sdružení Sigrid de Vriesová.

Zástupci firem dodávajících automobilové části naproti tomu doufali, že z původního návrhu komise by se do konečné dohody mohlo dostat více. "Je pozitivní vidět pokrok u limitů pro (emisní) částice z brzd...I tak by však byly větší ambice technicky a ekonomicky proveditelné," uvedl Benjamin Krieger, generální tajemník Evropské asociace dodavatelů automobilových součástek a systémů (CLEPA).

Video se připravuje ...

Výrazně kriticky se k dojednanému textu staví zástupci organizací pro ochranu ovzduší. Zatímco původní návrh mohl podle nich zlepšit čistotu vzduchu v Evropě a předejít řadě předčasných úmrtí, finální kompromis žádné podstatné zlepšení nepřináší.

"Standard Euro 7 schválený zákonodárci umožní firmám vydávat za ekologická vozidla, která ve skutečnosti nebudou o nic čistší," řekl šéf automobilové sekce organizace Transport & Environment Lucien Mathieu. Za jediný drobný posun označila jeho organizace fakt, že Euro7 bude počítat do limitů i částice o menší velikosti než dosavadní norma.

ČTK
Diskuze (167)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
21. 12. 2023 20:50
Re: Cinsky standard China 6b versus zmirnene Euro 7
Naopak, mě konzervativnímu deomokratovi připadaj krajně levicové.
Avatar - Barrichello
21. 12. 2023 20:46
Re: proc se tihle zeleni nerozciluji nad smradem a rakovinou
K válce se nehodlám dále vyjadřovat, tu si vetkni za klobouk, napíšu ti jeden poznatek - pokud se nebude jednat a povede se stejná taktika jako doted, může se tam válčit dalších 3-6-10 nebo i 15 let. A nalít se tam triliony EUR :-)
Avatar - Barrichello
21. 12. 2023 20:42
Re: kdo jsou ti rozčílení?
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

K čemu je ti levná nemovitost, často nach*aná ruina z roku nebreč, kde pokud si to nejsi schopen opravit svépomocí, budeš shánet půl roku řemeslníky a kde kompletní rekonstrukce dneska vyjde na 2-3 miliony?
Navíc za prá let je to díky tvojí EU neprodejné, protože když to nebude enegetická třída B nebo C, tak tu haluznu nepůjde prodat. Krása že.
A co tam budeš dělat, když tam není práce, je špatné spojení, tj auto nutnost a za 5-8 let ho ojedeš na šrot a budeš kupovat nové? nebo práce je, ale ve stlyu ve městě za tuto práci 35 000 a tam 24 000 Kč.

Já tu psal něco o autu? Umíš číst nebo zas záměrně lžeš?

PSAL SEM ZE LIDI NEMAJ KDE BYLDET a jediná alternativa je cálovat pronájmy až do smrti, nebo hypotéka na 35 let, pokud ti jí vůbec daj, což už dneska sposutě lidem nedaj. Zejména singles nemaj absolutně šanci!!

Takže co dopouruješ mladým? Zemřít v 70 letech v práci, v 50 na infarkt z přepracování a vyhoření nebo jít pod most?
Avatar - Barrichello
21. 12. 2023 20:37
Re: kdo jsou ti rozčílení?
Oni nemaj jinou volbu krom jít pracovat do Německa, tam líp placená práce není, firma vedle dává to samé. Mam to od člověka co tam žije, 4 roky pracoval v tamních firmách, ted dělá 2 roky v Německu
21. 12. 2023 01:54
Re: Cinsky standard China 6b versus zmirnene Euro 7
Kdyz jsi krajni levice, kazdy jiny nazor, i ten levicacky, ti potom pripada moc pravicovy… :-!