Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 12/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Minulý týden na Auto.cz vyšlo 106 článků s novinkami a videi.

Přinášíme přehled těch, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Britský televizní Top Gear má namále, a přestože existuje spousta teorií, proč a za jakých okolností vlastně celá situace vznikla, klíčové osobnosti stále mlčí. V tuto chvíli je téměř jisté, že Jeremy Clarkson v pořadu skončí ještě před zveřejněním výsledků interního šetření BBC, o jeho budoucnosti se ale zatím pouze spekuluje. Může jít například do soukromé televize, zřídit si vlastní pořad na YouTube (podobně jako třeba Chris Harris), nebo dokonce zcela zmizet ze sektoru motoristické žurnalistiky.

Jméno Espace se nese automobilovou historií již od roku 1984 a model jako takový lze právoplatně považovat za jednoho ze zakladatelů segmentu MPV. Pro exempláře čtyř dosavadních generací se rozhodlo více než 1,3 milionu zákazníků, přičemž největší část koláče zaujímá ta předchozí, vyráběná v letech 2002 - 2013 v Sandouville (předchozí tři generace vyráběla francouzská společnost Matra).

Minulý týden obletěla svět zpráva o problému britského televizního Top Gearu, jehož iniciátorem je sám hlavní představitel Jeremy Clarkson. Postupem času vyplynulo, že Jezza (Jeremyho přezdívka) uštědřil jednomu z producentů pořádnou ránu poté, co na natáčení nebylo připraveno občerstvení. Producent jménem Oisin Tymon musel být hospitalizován v nemocnici, Clarkson byl suspendován a vysílání pořadu pozastaveno. Jak to ale nyní vypadá, naplnily se nejhorší představy fanoušků – Top Gear už v podobě, v jaké jej známe, patrně neuvidíme.

Skupina mladých Rusů se rozhodla bojovat proti řidičům, kteří si zkracují cestu po chodnících. Tamním šoférům aut se to však nelíbí a občas jsou až agresivní.

Abychom byli důslední, jedno video, ve kterém se prohání nový Ford Focus RS, již na internetu je. Tehdy se však jednalo o maskovaný exemplář, za jehož volantem seděl světoznámý Ken Block a rozhodně si nebral servítky. Vidět vůz v pohybu v celé své kráse je však neméně impozantní, a pokud si připočteme perfektní zvuk, máme se nač těšit.

Mercedes-Benz uvedl první sériové provedení třídy G pro civilní trh v roce 1979 a od té doby je tento model stálicí v nabídce své značky. Čas od času třída G zazáří a dá jasně najevo, že je stále v plné síle.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)