Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dopravní firmy FlixBus a Leo Express posilují spolupráci

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost FlixBus a český vlakový a autobusový dopravce Leo Express v tuzemsku posilují spolupráci a propojují své prodejní kapacity.

Nové kroky ve spolupráci přináší zákazníkům možnost si na stránkách společnosti FlixBus koupit například přímé spojení z Ostravy do Prahy a na stránkách Leo Express zase spojení mezi Prahou a Brnem a dalšími městy.

Zákazníci tak mohou kombinovat vlaková a autobusová spojení obou dopravců. V systému budou pro začátek dostupná autobusová i vlaková spojení pro jarní jízdní řád, tedy zhruba do konce května.

Spolupráce mezi dopravci má pevné kořeny. Již v minulosti si firmy vzájemně prodávaly jízdenky a mezinárodní autobusy FlixBus navazovaly na české vlaky Leo Express. Posílení spolupráce mezi oběma dopravci podporuje strategii společnosti FlixBus na vytvoření největší evropské intermodální dopravní sítě.

Nově dochází k propojení prodejních kapacit sedmi českých a slovenských linek FlixBusu a všech vnitrostátních vlakových spojení Leo Express. Do sítě Leo Expressu se tak začlení nabídka více než 490 nových spojů týdně, jejichž cena začíná na 69 Kč.

Spolupráce obou dopravců navazuje také na již funkční model projektu Locomore. FlixBus a Leo Express v srpnu loňského roku oživili německou železniční společnost na trati mezi Berlínem a Stuttgartem. FlixBus má na starost prodej jízdenek a zastřešuje marketingové aktivity i zákaznický servis, Leo Express pak zajišťuje operativu železničního spojení. Za půl roku fungování se v rámci spolupráce podařilo prodat více než 100 tisíc jízdenek.

FlixBus byl založen v Německu, kde také začal nabízet své první autobusové spoje. Během pěti let si vybudoval pozici významného evropského poskytovatele mobility ve 27 zemích. Jeho meziměstská dopravní síť čítá přes 250.000 denních spojů do 1400 destinací.

Leo Express je soukromá multimodální dopravní společnost, která v roce 2012 zahájila svou činnost novými vlaky na lince Praha – Ostrava. Dnes provozuje rozsáhlou síť vlakových, autobusových a minibusových spojení v sedmi zemích střední a východní Evropy. Kromě toho zajišťuje návazné služby jako je odvoz na konkrétní adresu nebo parkování.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)