Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus nově spojuje Prahu, Brno, letiště Budapešť a chorvatskou Slavonii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost FlixBus svými autobusy přímo spojuje Prahu a Brno s oblastí Slavonie ve východním Chorvatsku. Každodenní spoje staví i v Bratislavě nebo na letišti v Budapešti.

Nový mezinárodní spoj zařadila do svých jízdních řádů koncem března společnost FlixBus. Zelené autobusy nyní přímo spojují Prahu a Brno s oblastí Slavonie ve východním Chorvatsku.

Slavonie leží na pomezí hranic Chorvatska, Srbska a Bosny a Hercegoviny, v oblasti mezi řekami Drávou, Sávou a Dunajem. Turistickým i ekonomickým centrem regionu je stotisícové město Osijek.

Z ÚAN Florenc v Praze vyráží spoj ráno v 9:20, z Brna je plánovaný odjezd na 12:10 a na letiště v Budapešti dorazí v 17:20. Cena jízdenky na maďarské letiště začíná na 399 Kč, za jízdenku až do Osijeku zákazníci zaplatí od 749 Kč. Ze Slavonskiho Brodu zpět autobusy odjíždí denně v 7:45 a cesta trvá přibližně 13,5 hodiny.

FlixBus doposud přímé spojení Prahy a letiště v Budapešti nenabízel, zelené autobusy trasu ukončovaly v centru města. Na letiště bylo dříve možné dostat se s jedním přestupem ve Vídni. Spoj dál pokračuje na jih Maďarska až do chorvatské Slavonie.

„Pro nadcházející letní sezónu připravujeme navýšení některých stávajících spojení i nové destinace, jakou je například Slavonie. Toto spojení českým zákazníkům přináší možnost navštívit region východního Chorvatska, kam dřív bylo obtížné se dostat. Stejně tak se turisté z Osijeku mohou nově dopravit do středoevropských hlavních měst, jako je Praha nebo Bratislava. V neposlední řadě mohou zákazníci využít přímé spojení s letištěm v Budapešti,“ uvádí Martina Čmielová, tisková mluvčí společnosti FlixBus.

Slavonie, nížinná část východního Chorvatska obklopená řekami Dráva, Dunaj a Sáva, je skutečnou oázou pro turisty, kteří chtějí městský shon a stres vyvážit pobytem v nedotčené přírodě. Oblast je bohatá na kulturní a historické památky, jedinečnou kontinentální architekturu, kostely, věže, hrady a termální lázně.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)